Sağlık Bilimleri Üniversitesi Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Doç. Dr. Birsen Ocaklı için önce takipsizlik kararı verilmiş, ancak olayın görüntülerini izleyen savcı, verdiği kararı iptal etmişti. Aracıyla bir köpeği ezerek öldüren Doç. Dr. Birsen Ocaklı, ifadesinde köpeği fark etmediğini söyledi.

BİRSEN OCAKLI KİMDİR?

Göğüs hastalıkları bölümünde Doçent ünvanına sahip olan Birsen Ocaklı, 1990'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Birsen Ocaklı, 2017’de Türk Toraks Derneğince Exeltis Kadın ve Akciğer Ödülünün sahibi oldu.

KÖPEĞİ EZDİĞİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul’un Maltepe ilçesinde yer alan Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin bahçesinde bir sürücünün yolda uyuyan köpeği ezdiği anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti. Arabasıyla bir köpeği ezerek ölümüne neden olan Doç. Dr. Birsen Ocaklı, arabasının belirgin bir biçimde sarsıldığının görülmesine karşın ifadesinde köpeği fark etmediğini, fark etmiş olsa veterinere götüreceğini açıklamıştı.

SAVCI, GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİKTEN SONRA KARARINI İPTAL ETTİ

Savcı, savunmasının arkasından Birsen Ocaklı için takipsizlik kararı vermişti. Birsen Ocaklı’nın köpeği ezdiği görüntülerini izleyen savcı, verdiği takipsizlik kararını iptal etmişti.

BİRSEN OCAKLI’NIN EZDİĞİ KÖPEĞE NE OLDU?

Öte yandan Doç. Dr. Birsen Ocaklı'nın arabasıyla ezdiği Max adındaki köpek, hayatını kaybetti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Birsen Ocaklı’nın aracıyla köpeği ezdiği görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada Ocaklı’ya tepki yağdı. ‘’Birsenocaklitutuklansin’’ etiketiyle binlerce tweet atıldı. Bazı ünlüler de bu etiket altında paylaşımda bulundu. Ünlü oyuncu Hande Erçel, ‘’Yazıp yazıp siliyorum deliricem.Senin gibilere söylenicek o kadar çok şey var ki elim ayağım titriyor gerçekten

bunu yapabilen bir mahlukla aynı vücut formuna sahip olmaktan iğreniyorum.İĞRENİYORUM!’’ ifadelerini paylaştı.

Sosyal medya kullanıcıları, Birsen Ocaklı’ya ceza verilmesini talep ediyor.

CHANGE.ORG'DA KAMPANYA BAŞLATILDI

Change.org'da Birsen Ocaklı ile ilgili bir kampanya başlatıldı. Kampanyada, Doç Dr. Birsen Ocaklı'nın işine son verilmesi istenirken, şu ana dek binlerce kullanıcının kampanyaya imza attığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim