Isınamayan vatandaşlar, kombiye yükselince, doğalgaz faturaları cep yakmaya başladı. Vatandaşlar da buna tepki göstermekte epey haklı.

FATURALAR YÜKSELİYOR

Genellikle apartmanlarda görülen bu olayda vatandaşlar tam olarak ısınamadıklarını ifade ediyor. Isınmayan ev sakinleri ya kombiyi daha fazla açıyor, ya da kombiye ek olarak elektrikli soba vb. cihaz kullanıyor. Bu da haliyle faturalara olumsuz olarak yansıyor.

KANUNA AYKIRI

Ara katta olan vatandaşlar, hem üs hem de alt kattan gelen sıcaklıkla rahatlıkla ısınabiliyor. Ancak diğer komşuların kombiyi yakmaması ya da odaların peteklerini kapatması, kötü sonuçlara sebep olabiliyor. Konuyla ilgili yürürlükte bulunan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun 18. maddesine göre, komşular, birbirlerinin haklarını çiğnememek ve hükümlere uyma konusunda karşılıklı olarak yükümlüdür.

KARŞILIKLI OLARAK YÜKÜMLÜDÜR

Konuyla ilgili 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesinde şu ifade mevcut:

"Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler"

Editör: TE Bilisim