https://seyler.eksisozluk.com'dan alındı

bbc'nin bir belgeselinde izlemiştim. dişi olan spermler, erkek spermlere göre daha yavaş hareket ediyor ama rahim içinde daha uzun süre hayatta kalabiliyorlarmış. erkek spermler ise dişilerden daha hızlı hareket ediyor ama daha az yaşıyorlarmış.

yani kadının muhtemel yumurtlama gününden biraz önce yaparsanız çocuğun %80 oranında kız olma ihtimali artıyormuş. çünkü erkek spermler oraya ulaştığında henüz kadın yumurtlamaya hazır halde olmadığı için gariplerim boş boş takılıyor orada. hanım takımı arkadan yavaş ama sağlam adımlarla geldiği için, hanımlar o bölgeye ulaştığında erkeklerin sadece %20'si ile karşılaşıp halaylar eşliğinde yumurtlamadaki sayısal üstünlüklerini kutluyorlarmış.

yumurtlamanın son günlerine denk getirip yaparsanız da erkek olma ihtimali %80 artıyormuş. çünkü dişi spermlerin %80'i oraya daha geç ulaşıyor ve o süre içinde küçük abilerimiz hızlı bir biçimde başarılı bir yumurtlama sağlayıp, sona kalan dona kalıyor atasözüne bir atıfta bulunuyorlarmış. ben bunu henüz denemedim, deneyip haber vereceğim..

Editör: TE Bilisim