TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2 sezon yayınlanan ve önceki yıllara damgasını vuran Mucize Doktor dizisiyle birlikte Türk dizi sektöründe yeniden doktor dizileri öne çıkmaya başladı. Hekimoğlu dizisi de bu yükselişe büyük bir katkı yaptı. Yıllar önce yayınlanan Doktorlar dizisi ile zaten izleyicinin hastanede geçen yapımlara ilgisinin yüksek olduğu görülmüştü.

Mucize Doktor dizisinin de elde ettiği muhteşem başarı ve yurt dışındaki büyük satış rakamları ile birlikte televizyon kanallarında yeniden doktor dizileri öne çıkmaya başladı. TRT1 bu noktada attığı adım ile dikkatleri çekti.

Güney Kore dizisi Doctor Romantic’in yerli versiyonu olarak ortaya çıkan Kasaba Doktoru dizisi Cuma akşamları izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. 1 Temmuz Cuma günü yayınlanacak olan 13. bölümü ile birlikte sezon finali yapmasına karar verilen Kasaba Doktoru dizisi, Eylül ayında yeniden ekranlarda olacak.

Kasaba Doktoru dizisine benzeyen yeni bir doktor dizisi yola çıktı! 1

Engin Akyürek’in tüm dünyayı etkileyen Disney Plus’taki Kaçış dizisinin yönetmeni olarak başarısıyla takdir edilen Yağız Alp Akaydın, şimdi de yeni doktor dizisi için çalışmalara başladı.

Yeni sezonda Kasaba Doktoru ile rekabet halinde olması beklenen yeni doktor dizisinin ilk ismi olarak Yeni İstanbul adından karar kılındı. Tabii ki son dönemde yapımcılar dizi için düşündükleri isimleri önceden sızdırıyor ve sosyal medyada gelen tepkilere göre de zaman içinde bu isimlerde değişiklikler yaşanıyor.

Şu anda Yeni İstanbul olarak tarif edilen yeni doktor dizisi, idealist ve kendisini hayat kurtarmaya adamış Barış isimli doktorun hikayesi olarak öne çıkacak.

Nasıl ki Kasaba Doktoru dizisinde Hakan karakterinde Ozan Akbaba muhteşem bir performans ortaya koyuyor ise, yeni doktor dizisinde de yine güçllü bir başrol oyuncusunun bulunması gerekecek.

Oyuncu görüşmeleri başlayan projenin Eylül ayında başlayacak yeni kış sezonu için düşünüldüğü ve ön hazırlıkların başlatıldığı gelen haberler arasında bulunuyor.

Editör: TE Bilisim