Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği, Konya’da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın savcılıktaki soruşturma dosyasına yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 

6 Temmuz'da Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olan Hacı Mehmet Akçay, Konya Şehir Hastanesi’ne gelerek yanındaki ruhsatlı silahıyla kardiyolog Ekrem Karakaya’yı katletmiş ardından da aynı silahla intihar etmişti.

Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği, savcılık kararıyla dosya kapsamı hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildiğini açıkladı. "Milli Güvenlik, Kamu Düzeni ve Güvenliği ile ilgili soruşturmanın sağlıklı yürütülmesinin sağlanması amacıyla" ifadelerinin yer aldığı mahkeme kararında;

"Soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada olaya ilişkin kişilerin, olay yerine ait görüntülerin ve her türlü haberlerin yayınlanmasının yasaklanmasına" denildi.

Editör: TE Bilisim