Milliyet'ten Gülden Çoktan'ın haberine göre; Yaya yolunda sürdüğü için ceza kesilen bir vatandaş, annesinin denetim haberlerini izleyip kendisini de bu konuda uyardığını belirterek, “Annem, haberlerde izlemiş. Bana da ‘oğlum kaldırımda sürme’ diye uyarmıştı. Akşam konuştuk, sabah başımıza geldi. Ödeyeceğiz.” dedi. Kuralları ihlal edenlere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca 314 TL ceza kesildi.

‘Yol daha tehlikeli!’

Yaya yolunda elektrikli scooter kullandığı için ceza kesilen Murat Alkılıç, “Yolda gitsek daha tehlikeli. Düzenlemeden de haberim yoktu. Şimdi haberim olmuş oldu” dedi.

Kaldırımda sürdüğü için ceza kesilen bir sürücünün kargocu olduğu öğrenilirken, “Bir sürü insan kaldırımdan sürüyor Ben de kullandım. Kimseyi rahatsız etmiyorum. Yasak olduğunu da bilmiyordum. Her yerde de bisiklet yolu yok ki oradan sürelim. Zamandan tasarruf etmek içinde mecbur kalıp bunlara biniyoruz” dedi.

Fatih’te gerçekleştirilen uygulama da ise hem kaldırımda ilerleyen hem de scooter’ın direksiyonuna poşetler asarak yük taşıyan vatandaşa, 458 lira para cezası uygulandı. Sürücü, “Bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Tramvay kalabalık olduğu için binmek istemedim. Araçlar sıkıştırmasın diye kaldırımdan gittim. Bundan sonra yolun kenarından gideceğim” dedi.

İki kişiye de ceza

Scooter’a iki kişi binerek kuralları ihlal eden kişiye, 314 lira para cezası kesildi. Polis tarafından durdurularak ceza kesilen Muhammet Turgut, scooter’a iki kişi binmenin yasak olduğunu bilmediğini iddia ederek “Bizden habersiz ceza yazıyorlar. Böyle bir şey var mı? Ben haberlerde görmedim. Haberim yoktu, şimdi öğrendim” dedi.

Park yasak olan alanlar

Cumhurbaşkanlığına ait binaların 100 metre mesafe içerisinde, askeri, güvenlik ve yasak bölgelere giriş ve çıkışlarına 20 metre, askeri güvenlik ve yasak bölgeleri sınırlarına beton duvar, tel örgü ve benzeri yerlere 10 metre mesafe içerisinde, emniyet birimlerine ait binalar, tramvay hatlarına 2,5 metre mesafe içerisinde, metro istasyonlarının girişlerine 5 metre mesafe içerisinde, saray ve kasırların duvarlarına, tarihi surlar ve kapılara, sağlık kurumlarının giriş çıkışlarına, okul giriş çıkışlarına, itfaiye binalarının giriş çıkışlarına, kamu binalarının giriş çıkışlarına, yaya geçitlerine, engelli rampalarına, engelli yolları üzerine,toplu taşıma duraklarına ve yangın musluklarına elektrikli scooter parklanması yasak.

Editör: TE Bilisim