Yükseköğrenim mezunu olarak çeşitli unvanlardaki kadrolarda görev yapan Devlet memurları, başka unvanlı kadrolara geçmeleri hali hariç, genellikle bulundukları unvanlarda kadro ve/veya aylık seviyesi bakımından 1. dereceye kadar yükselebilmekte ve bu seviyeden emekliye ayrılmaktadırlar.

Memurların aylık maaşları ile emeklilik haklarının belirlenmesinde esas alınan unsurlardan birisi olan ek göstergeden belli bir unvanda en yüksek seviyede yararlanılabilmesi, o unvanda kadro ve/veya kazanılmış hak aylık seviyesi bakımından 1. dereceye ulaşılması ile mümkün olabilmektedir.

Öte yandan, Devlet memurlarının kadro unvanları itibariyle belirlenen ek göstergeler her unvan için aynı seviyede olmazken, ek göstergesi hiç olmayan kadro unvanları da bulunmaktadır.

Farklı kadro dereceleri olan unvanlarda (sadece 1. derecede kadrosu bulunan unvanlar hariç) yükseköğrenim mezunu olarak görev yapan Devlet memurlarından bazılarının, kadro/aylık dereceleri 1 olduğunda ek göstergelerinin ne kadar olacağı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Kadro ve/veya aylık derecesi 1'e yükselen Devlet memurlarından bazılarının ek göstergesi

Bu yazıya ait tüm haklar Memurunyeri.com'a aittir

.

Editör: TE Bilisim