GİTMEDİĞİ KÖY VE MEZRA KALMADI
16 Yıl önce memurluktaki ilk görev yerinde ısrarla Sason’u tercih ettiğini belirten ebe Songül Arslan, ilçede en uzun süreyle görev yapan sağlık görevlilerinden. Tecrübeli ebe Arslan, görev süresince şimdiye dek yaklaşık 5 bin doğum gerçekleştirdi. Aslen İzmirli olan Arslan: “Sason’un ismi bana ilginç gelmişti. Coğrafi yapısı zor bir ilçeydi, bilerek burayı seçtim. İlk atamam Sason-Tekevler sağlık evine çıkmıştı. Sağlık Evi kapalı olduğu için Sason Devlet Hastanesi’nde görevlendirildim. O gün, bugün buradayım. Severek işimi yapıyorum. Sason’un tüm köy ve mezralarını avucumun içi gibi biliyorum. Özellikle kış mevsiminde zor koşullarda yer yer kar yağışının 4-5 metre yükseklikte olduğu köy ve mezralardaki hamile kadınların yardımına koşuyorum” dedi.

“BURADA MUTLUYUM”
İki yıl önce annesi Azime’nin İzmir’de vefat haberini aldığında hamile bir kadının doğumuyla karşılaştığını ifade eden ebe Songül Arslan, şöyle devam etti: “Annemin vefatı beni sarsmıştı ama nöbetçi bir ebe arkadaşımdan ‘acil hasta’ haberini aldığımda o köye gittim. Batman uçağını kaçırdım, Diyarbakır uçağıyla İzmir’e gittim. Annemin cenaze töreni benim için bir gün sonrasına ertelendi. Burada acı-tatlı günlerim oldu. Müdahale ettiğim doğum vakalarında kız çocuklarına genelde ismimi verenler var, onlara son çocukları olmasın diye başka isimler öneriyorum. Genelde beni dinliyorlar ve istediği isimleri çocuklarına veriyorlar. 2013 Yılında da ‘yılın hemşiresi’ ödülünü aldım. Memleketim İzmir’de de benim gibi başarılı ebeler var. Ben burada mutluyum, Sason’dan ayrılmaya niyetim yok.”

BAŞKAN ARSLAN: “ÖRNEK BİR SAĞLIKÇI”
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan ise yıllardır ilçede görev yapan ebe Songül Arslan’ın, büyük fedakarlıklarla görev yaptığını belirtti. Sason ilçesinin coğrafi konumunun zor olmasına rağmen örnek ebe Arslan’ın yıllardır Sason’da büyük bir özveriyle görev yaptığını söyleyen Başkan Arslan, şöyle devam etti: “Belediye olarak böyle örnek sağlık görevlilerini biz de ödüllendiriyoruz. Songül hanım artık bizden biri. Herkes ona ‘Songül abla’ olarak hitap ediyor.” Öte yandan Sason Devlet Hastanesi’nde görev yapan ambulans sürücüleri de doğum vakaları haberini aldığında Arslan’ın hız sınırını kendilerine aştırdığını ifade ederek; “Songül abla bir an önce o vakalara müdahale etmek istiyor. Biz ceza yememenin, o ise vakaya yetişmenin derdinde” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilisim