İYİ Parti Eskişehir Milletvekili  Dr. ARSLAN KABUKCUOĞLU, Sağlık personeli istihdamına ve ortaöğretim mezunu hemşirelerin atamalarına ilişkin  Türkiye Büyük Millet Meclisinde Sağlık Bakanı Dr.FAHRETTİN KOCA'nın cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.

 Dr. ARSLAN KABUKCUOĞLU, Bakanlığın 2014 yılında yayınladığı '' 2023 Yılı Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi'' adlı rapor yayınladığını, raporda sağlık meslek gruplarında arz durumu, gelecekteki ihtiyaçların ortaya konulduğunu aktardor.  Buna göre 2014 yılında 125 bin olan hemşire sayısının 2023 yılında 315 bine çıkartılacağını , 23 bin 900 hemşire yardımcısı alınacağının belirtilemesine rağmen bu hedefin tutturulmadığından bahsetti.

Raporda yer alan planlamaların çok gerisinden kalındığını söyleyen İyi Partili Doktor Milletvekili bu alımlarla bu hedefin tutmayacağını vurguladı. 

Sağlığın en önemli özelliklerinden birininde emek yoğunluğu olduğunu söyleyen KABUKCUOĞLU insan gücü planlaması bir toplumda sağlık hizmetlerinin doğru zamanda, doğru insanla ve doğru hizmetlerin sunulabilmesi için mümkün olan doğru sayıdaki ve özellikteki insan kaynağının en uygun koşullarda sağlanmasının olduğunu belirtti.

KABUKÇUOĞLU her yıl üniversitelerden 10 bin hemşirenin mezun olduğunu, hali hazırda atama bekleyen 120 bin ortaöğretim mezunu hemşire olduğunu vurguladı. 

KPSS 2019-4 ile 1836'ı ortaöğretim 5000 bin lisans mezunu hemşirenin işe alındığını söyledi. 

Soru önergesinde; 

1- Ortaöğretim hemşire atamaların neden az sayıda yapıldığı,

2- Kadın istihdamının artırılması  adına hemşire atamalarının yapılmasına

3-  Alım yapılmayarak OECD ülkelerinin ortalamasına nasıl ulaşılacağını , sordu. 

Editör: TE Bilisim