Sağlık Çalışanlarına Zam Konusunda Çalışmada Son Durum

Aralık ayında gündeme gelen ancak sadece Sağlık Bakanlığında görev yapan doktorları kapsaması, üniversite hastanelerinde görev yapan doktorları ve genel sağlık çalışanlarını kapsamaması nedeniyle geri çekinlen iyileştirme çalışmalarında son durum..

personel sağlık net 

Daha önce yapılan ve eksik olduğu ortaya çıkan ve bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip EROĞAN'ın da tepkisini koyduğu zam konusunda daha titiz ve detaylı çalışma yapılıyor. haber7.com'da yayınlanan haberde ERDOĞAN sağlık çalışanlarına zam konusunda eksik ve yarım iş yapıldığı için yetkilileri fırçalamıştı. Tıklayınız  

ERDOĞAN açıklamasında '' ..... Doktorların maaş artışına ilişkin kapsam tartışması sırasında yapılan toplantılarda, Erdoğan’ın hem Bakanlara hem de AK Parti grup yönetimine uyarıda bulunduğu öğrenildi. Erdoğan’ın “Bir daha böyle ayaküstü, yeterli hazırlık yapılmamış, arkası önü düşünülmemiş, etki analizi yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin” uyarısında bulunduğu öğrenildi.'' 

Personel Sağlık Net'in edindiği bilgiye göre;

Hekimlerin hem emekli hemde çalışan maaşında artış yapacak, hekim dışı personele ise sadece maaş artışı yapılacak bir düzenleme için MALİYE ve SAĞLIK bürokratları çalışmaktadır. Yasa ve yönetmeliklere yapılacak ekleme ve çıkarmalar, yasa sonrası çıkacak ek yönetmelikler ve çizelgeler üzerinde çalışılıyor. Sağlıkta döner sermaye sistemi ve bütçesinin değişmesi ve artması buda olmazsa komple iptali gibi seçenekler üzerinde tartışılıyor.  Ancak Sağlık Bakanlığın istediği rakamlara Maliye sıcak bakmıyor.  

Maliye , bütün iyileştirmeleri önce genel bütçeden yapıp,  ardından yapılan artış kadar ki miktarın döner sermayeden kesilmesini istiyor. 

Daha önce gündeme gelen ve çekilen doktor zammında ücretlere gelen zammın performanstan düşülmesi tepki görmüştü.

Sağlık ve Maliye bakanlıklarının son kararını ve taslak metni  Ak Partili vekiller önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip EROĞAN'a sunacak. Ardından ise taslak TBMM Sağlık Komisyonuna sevk edilecek. Mecliste grubu bulunan tüm partiler sağlık çalışanlarına zam konusunda destek verecekleri zaten açıklamışlardı. Düzenlemenin meclise gelir gelmez yasalaşacağa kesin gözü ile bakılıyor. 

Ancak bugün itibariyle karar verilmiş, anlaşma sağlanmış, onay alınmış bir durum söz konusu değil.

Daha Fazla Haber ve Güncel Paylaşımlarımız için  Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin

Personel Sağlık Net'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın



 

Editör: TE Bilisim