Sağlık hizmetinin kalitesini, verimliliğini ve etkinliğini artırmak, yönetici performansını yükseltmek, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla 23-25 Ağustos tarihleri arasında il yöneticilerine yönelik eğitim düzenlendi. Elektronik kitap, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim aşamalarından oluşan program, Bakanlık vizyonunun taşra teşkilatına iletilmesi için sürekli hale getirilecek.

23 Ağustos’ta başlayan yüz yüze eğitim bölümünde, Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı birimlerinin yapısı, mevzuat ve uygulamaya yönelik sunumlar gerçekleştirildi. İl sağlık müdürlüklerinin uygulamalarında standart yakalamak ve kaliteyi artırmaya dönük yapılan toplantılarda il yöneticileri de sahadaki tecrübelerini aktardı. Ortak sorunlara ilişkin değerlendirmeler, eğitimin bir diğer formatı olan USES eğitim içeriklerine eklenmek üzere not edildi.

Programın hafta sonu bölümünü Bakan Yardımcıları Halil Eldemir ve Prof. Dr. Muhammet Güven yönetti. Bakan Yardımcısı Güven kapanış oturumunda programın il müdürlerini bir araya getirerek merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı arasında talep ve isteklerin iletilmesi, deneyimlerin paylaşılması, uygulama birliğinin sağlanması, yöneticilik vasıflarının formal bir eğitimle bütünleştirilmesi gibi açılardan verimli olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim