Türkiye'de bir çok ilde PDC'si dolu olan il -ilçe sağlık müdürlüklerine ve 112 Başhekimliklerine özellikle hastane ve 112'lerden geçici görev ile personel çekildiği bilinmekte ve bu durum 24 saat nöbet tutan, izne ayrılamayan sağlık personelinin adalet duygusunu zedeleyen unsurların başında gelmekte. Gecici görevlendirme yetkisinin valide olmasına rağmen il sağlık müdürlerinin imzası ile yapılan gecici görevlendirme sayısı  çok fazla. Bir hastaneden yapılan görevlendirmenin 30 ve daha üzeri oldugu bilgisi var. Bu personel PDC fazlası olan kurumlara görevlendirilirken kurumlarda bu  personelin yerine nöbet tutan personele nöbet parası ödenmekte yada 2 kişi çalışması gerekirken tek kişi çalıştırılmakta.İl Sağlık Müdürlerinin geçici görevlendirme yetksinin olmadığına dair mahkeme kararlarına rağmen geçici görevlendirmeler her yıl uzatılıyor, yada ihtiyaç süresi gibi ucu açık cümleler ile süresiz görevlendirmeler yapılmakta. Sonra mı mesai saatinde kahve storyleri, çicek toplama storyleri, dogum günü etkinlikkleri storyleri. Hastanede ve 112 de ise personel 30 yıllık olmuş hala nöbette. Ne bakanlık duyuyor çalışanın sesini ne sendikalar

Bingöl Sürmanşet'te yer alan haber;

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Bankamatik Memurları haberinden sonra bize ulaşan bilgi ve belge neticesinde en fazla bankamatik memurunun olduğu kurumların arasında Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü olduğu öğrenildi.

Bingöl’ün birçok kurumunda bankamatik memurlarının olduğu iddiasını geçtiğimiz günlerde MD Medya Group olarak duyurmuştuk. Haberlerimizin ardından bize ulaşan bilgi ve belgeler neticesinde en fazla bankamatik memurlarının olduğu kurumlar arasında Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünün olduğu öğrenilirken, birçok skandala adı karışan kurumda bu olayın da olması çok şaşırtmadı. 

Günde bir saat, Haftada bir gün, ayda üç beş gün, ya da yılda bir iki kez işe giden memurlar, her ayın 15’i geldiğinde ATM’den maaşını çekip gönüllerince eğleniyorlar. Vicdanları yaralayan bu durum vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Birçok kurumda olduğu gibi Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünde de olan bu durum için devletimizin daha çok zarara uğratılmaması adına kuruma birkaç soru yöneltiyoruz?

-      Kaç personeliniz var?

-      Kaç personeliniz aktif çalışıyor.

-      Kaç personeliniz yıllık iznin dışında mazeret izni kullanmış ve hangi mazereti gerekçe göstermiş?

-      Kaç personeliniz ücretsiz izne ayrılmış? (süresini de belirtiniz)

-      Personellerinizin işe gelip gelmediğini gösteren günlük işe giriş çıkış imzaları denetleniyor mu?

Kaynak Linki:https://www.bingolsurmanset.com/il-saglik-mudurlugundeki-atm-memurlari

Editör: TE Bilisim