ABD'de bulunan bir hayvanat bahçesinde iki gorilin öksürmeye başlaması üzerine şüphelenen yetkililer, hayvanlara korona testi yaptı. Testleri pozitif olan iki gorilin hastalığı nereden kaptığı bilinmiyor.

California Belediye Başkanı Gavin Newsom, iki gorilin Kovid-19 semptomları gösterdiğini ve bunun üzerine test yapıldığı açıkladı. Böylece, koronavirüs ilk kez bir maymun türünde tespit edilmiş oldu.

NASIL BULAŞTIĞI BİLİNMİYOR
Virüsün nasıl bulaştığı ise henüz inceleniyor. İnsanlardan mı yoksa başka bir hayvandan mı bulaştığı henüz netlik kazanmadı. San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Park'ın internet sitesinde yapılan bir paylaşımda ise, gorillere virüsün, semptom göstermeyen ancak daha sonra Kovid-19 olduğu tespit edilen bir görevliden bulaşmış olabileceği belirtildi.

ÖKSÜRMEYE BAŞLAYINCA FARK ETMİŞLER

Geçen hafta çarşamba günü aynı kafesteki gorillerden ikisinin öksürmeye başladığı, bunun üzerine hayvanat bahçesindeki tüm maymun türlerinde yapılan testlerde sadece bu iki gorilin sonucunun pozitif çıktığı açıklandı.

Virüsün aynı kafesteki diğer gorillere de bulaşmış olabileceği, ancak tespit edilmesinin birkaç gün daha alabileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim