Hemşire olarak göreve başladı akademik kariyerine devam etti, doçent oldu ve   Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı başkanı olarak atandı.

Ayşe İkinci Keleş Ataköy Sağlık Meslek Lisesini bitirdikten sonra 1998 yılında KTÜ Tıp Fakültesinde hemşire olara göreve başladı. Eğitimine devm eden Ayşe İkinci Keleş Trabzon Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünden 2002 yılında mezun dolduktan sonra 2011 yılında KTÜ sağlık  Bilimleri Enstitüsü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.  2015 yılında doktora eğitimini tamamlayan Ayşe İkinci Keleş 2014-2015’te 1 yıl Danimarka Aurhus Üniversitesinde araştırma  görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

İlçemizin Ataköy mahallesinden olan Ayşe İkinci Keleş Mayıs 2021 yılında Doçent oldu. 28 Ekim 2021 tarihinden itibaren Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı başkanı olarak atandı.

Çaykara Gazetesi olarak Doç. Dr. Ayşe İkinci Keleş ‘e başarılar diliyoruz

 Doç. Dr. Ayşe İKİNCİ KELEŞ Kimdir?

1978 yılında Trabzon, Çaykara/Ataköy’de, ikinci kızı olarak dünyaya geldi. İlk, Orta ve liseyi Ataköy’de okudu. 1998 yılında KTÜ Tıp Fakültesinde hemşire olarak işe başladı. KTÜ Trabzon Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünde 2002 yılında mezun oldu. KTÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans (2011) ve doktora eğitimini (2015) tamamladı. 2014-2015 yılları arasında 1 yıl Danimarka Aarhus Üniversitesinde araştırmacı olarak çalıştı.  2017-2021 yılları arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak çalıştı. Mayıs 2021 tarihinde Doçent oldu. 28 Ekim 2021 tarihinden itibaren Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalına Doçent olarak göreve başladı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı başkanı olarak atandı.

Editör: TE Bilisim