Diyarbakır'da hemşire olarak görev yapan 22 yaşındaki hemşire Hatice TUNÇ, Batman Hasankeyf'te meydana gelen bir kazada sol bacağını yitirmişti. Geçirdiği bir dizi ameliyat sonrasında genç hemşirenin bacağına protez takıldı. 

Geçirdiği kaza sonrası başlayan yaşama azmi ile Hatice hemşire '' Çocuklar Üşümesin'' isimli sosyal sorumluluk projesine gönüllü oldu. 

Bacağını düşen bir kaya parçası nedeniyle kaybeden Hatice Hemşirenin tedavi süreci sıkıntılı geçti. 2 defa solunumu ve kalbi duran hemşire yapılan kalp masajı ile hayata döndü. 2 ay süre ile hastanede yattı. Protezin takılmasıyla beraber yeniden doğan Hatice hemşire, protezli bacağı ile bisiklet sürdü, kayak yaptı, podyuma çıkıp mankenlik yaptı. 

Sosyal sorumluk projesi kapsamında lösemili çocuklara desyek için düzenelen bir gösteride podyuma çıkıp mankenlik yapan genç hemşire '' Çocukların hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Lösemili bir çocuk için konser düzenledik. Başka bir çocuk için AVM’yi kapattık. Köy okullarını boyadık, sokak tiyatroları yaptık. Farkındalık yaratmak için Hakan Akkaya’nın podyumunda konuk olarak yürüdük'' dedi.

Editör: TE Bilisim