Rusya’nın doğusundaki Amur bölgesinin Blagoveşensk şehrinde yer alan ahşap çatılı bir hastanede yangın çıkması nedeniyle hastalar ve personel tahliye edildi. Fakat o sırada hastanenin giriş katında açık kalp ameliyatı yapan bir grup doktor içeride kalarak operasyonu tamamladılar.

Hastanenin kalp ameliyatı biriminin başındaki Dr. Valentin Filatov, Rossiya-24 televizyonuna açıklamasında, yangın sırasında opere ettikleri hastalarına ilişkin, “Bu insanı kurtarmamız gerekiyordu ve bunun adına her şeyi yaptık” dedi.

​Amur bölgesinin acil durumlar servisi yetkilileri, doktorların ameliyatı sürdürebilmesi için buraya elektriğin hastane sisteminden ayrı bir kablo üstünden iletildiğini, bu sırada itfaiye ekiplerinin de ameliyathaneye dumanın ulaşmaması için çalıştığını söyledi.

​Yetkililer ayrıca, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ameliyat olan hastanın tahliye edilerek başka bir hastanenin yoğun bakım servisine götürüldüğünü açıkladı.

Yangının sebebi kesinleşmiş değil, fakat elektrik sistemindeki bir problemden kaynaklandığı düşünülüyor. Yangın sırasında yaralanan ya da hayatını kaybeden kimse olmadı.

Amur bölgesi yetkilileri yangın sırasında ameliyatı sürdüren doktorlar ile yangını söndüren itfaiye personelinin ödüllendirileceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim