Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde İdari ve Mali İşler Müdürü Rüştü Moğul ile  hastanede görevli hemşire Duygu Güneş arasından yaşanan olay büyüdü.

personel sağlık

Hastanede bir kedi yüzünden çıkan tartışmada hemşire darp edildiğini iddia etti. Hemşireyi SES sendikası savunurken Sağlık SEN ise hastane müdürünün yanından yer aldı. İşte her  iki sendikanın açıklaması ;

KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi ve Şube Başkanı Aytekin Aygün, hemşire Duygu Güneş'e şiddet uygulamasına tepki gösterdi. Aytekin Aygün açıklamasında, "Bugün burada, artan şiddet kültürünün nerelere kadar uzandığını konuşmak için toplandık. Somut ve acı bir örnek olarak hemşire arkadaşımız Duygu Güneş’in maruz bırakıldığı şiddeti, basın ve kamuoyuyla paylaşmak için toplandık. İş yerlerimizde uğradığımız yıldırma ve psikolojik şiddeti reddederken bir üyemizin hastane müdürü ile yanındaki başka bir çalışan tarafından darp edildiğini öğrenmek sabrımızı taşıran son damla olmuştur. Hemşire Duygu Güneş’e yapılan, özelde tüm hayvan dostlarına ve kadınlara, genelde ise tüm sağlık emekçilerine yapılmıştır. Adli süreç başlatılmış olup sendikamız hemşire arkadaşımızın yanındadır ve sürecin takipçisi olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Şiddet faillerinin çalışma ortamından uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Aygün konuşmasına şöyle devam etti:

"Yaşanan olay gösteriyor ki hemşire arkadaşımıza şiddet uygulayan onu darp etmekte sakınca görmeyenler, bu gücü 'müdür' ve 'erkek' olmaktan almış ve gösterdiği şiddette bir beis görmemiştir. Yaratılan şiddetin tüm hastanenin havasını zehirleyeceği ortadadır. Bizler, sağlıkçı arkadaşlarımızın güvenliği ve iş barışı için şiddet faillerinin çalışma ortamından uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün bir hemşirenin elinin üstüne kapatılan kapı yarın hepimizin yüzüne kapatılacaktır. Bugün bir hemşirenin kollarını sıkıp morartan eller yarın hepimizin soluğunu kesecektir. Ve bugün sessiz kalınan, reddedilmeyen, görmezden gelinen şiddet yarın her yerde meşrulaşacaktır. Uygulayıcısı kim olursa olsun, şiddetin ifşa edilmesi sürecinde alacağımız tavrın şiddeti durdurmaya yarayacağını biliyoruz. Ancak ses çıkararak, reddederek engellenebileceğinin farkındayız. Susmuyoruz, korkmuyoruz, omuz omuza mücadeleyi sürdürüyoruz."

SAĞLIK-SEN ZONGULDAK ŞUBESİ'NDEN MOĞUL'A DESTEK

Yaşananların kamuoyuna yansımasının ardından Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara da açıklama yaptı.

Kara, “Hastane içerisinde bulunan kedi ve bahçede bulunan köpeklere yönelik yönetimin yaptığı hayvanları hastane dışına çıkarma eylemi hayvan düşmanlığı değil, aksine insan sağlığını önemseme ve hayvanları doğal yaşam alanlarına döndürmedir. Hak arama mücadelesi verenler haksız yere bir idareciyi linç etme girişimi yapılan hak mücadelesine en büyük ihanettir” dedi

Editör: TE Bilisim