ALKÜ EA Hastanesi'nde görevli 6 sağlık çalışanı, hastalardan yasal olmayan fark ücreti alınmasına itiraz ettikleri için sözlü şiddet ve mobbinge maruz kaldıklarını iddia ettiler


HASTANENİN Anjiyo Laboratuvarı'nda görev yapan 6 sağlık çalışanının iddialarına göre, kalp ve damar cerrahisi doktoru Ö.A. bir hastadan 2 bin 500 TL fark ücreti talep etti. Anjiyo görevlisi sağlık çalışanları ise, ameliyat edilen hasta masada yatarken istenen ücret karşısında şok oldular.

YÖNETİME ŞİKAYET ETTİLER

SAĞLIK çalışanları, aynı doktorun birkaç vakada daha hastalardan fark ücreti aldığını ve bakanlığın hastalardan ücret alınmaması yönünde talimatı olduğunu bildirerek duruma itiraz etti. Söz konusu vakayı ve fark ücreti konusunu yönetime bildirdiler ancak iddiaya göre umduklarını bulamadılar.

'ŞİDDET VE BASKI' İDDİASI

ANJİYO Laboratuvarı'nda görevli sağlık çalışanları F.K.K., M.Ç., F.T., E.T., Ö.F.B. ve H.Y., bu itiraz ve usulsüzlüğü bildirmelerinin ardından Başhekim Yardımcısı Dr. M.E’nin sözlü şiddet ve mobbingine maruz kaldıklarını iddia ettiler. Sağlık çalışanları, bu yönde bir şikayet dilekçesi de kaleme aldılar.


İŞTE DİLEKÇEDEKİ İNANILMAZ İDDİALAR

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjiyo laboratuvarında görev yapmaktayız. 12.02.2021 tarihinde kalp ve damar cerrahi doktoru Ö.A.’nın bir hastasını işleme aldık. Hastanın ismi İ.T.’dir. Hastaya TVT (Derin Ven Trombozu) başarılı bir şekilde yapılmıştı, işlem esnasında hasta masada yatıyorken damarlarından birine balon yapılması gerektiği fakat yapılacak bu balonun ücretinin sigorta tarafından karşılanmadığı, 2 bin 500 TL’lik fark ücretine hastanın onay vermesi halinde işleme devam edilebileceği söylendi. Hastanın cevabı olumlu oldu ve kabul etti aradaki fark ücretini ödemeyi. T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarında hastadan hiçbir şekilde fark ücreti talep edilmeyeceğini bildiğimizden durumu yönetime bildirmek istedik. Aynı hekim bunun gibi birkaç vakada yine benzeri süreçler yaşamıştı. Bizler bu ve benzeri vakalarda kanuni haklarımızın üzerinde çalıştırılmaktayız ve bunun için Başhekim Yardımcısı Dr. M.E. tarafından mobbing ve sözel şiddete maruz kalmaktayız. Bu şartlar altında çalışmak istemediğimizi sözel ve yazılı bir şekilde belirttik. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Editör: TE Bilisim