Görevden alınan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Tarım Bakanlığını mahkemeye verecek. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, özel sektörden geldiği gerekçesiyle Ayşe Ayşin Işıkgece’yi müşavirlik kadrosuna atamasını onaylamazken Işıkgece’nin de kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle Bakanlığı mahkemeye vereceği öğrenildi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı kararı ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığından alınan Ayşe Ayşin Işıkgece, 2.5 yıl TİGEM Genel Müdürlüğü yapmasına rağmen Bakanlık müşavirliği kadrosuna atanmadı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Işıkgece’nin TİGEM’deki görev süresi yerine en son görev yaptığı Bakanlık Yardımcılığı dikkate alınarak özel sektörden gelmesinden dolayı Bakanlık müşavirliği kadrosuna atanmadığı kaydediliyor.

IŞIKGECE KENDİSİNE HAKSIZLIK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE BAKANLIĞI MAHKEMEYE VERECEK

Konuyla ilgili olarak Milli Gazete’ye açıklamada bulunan Işıkgece, diğer bakanlıklarda özel sektörde gelmesine rağmen görevden alınan Bakan Yardımcılarının müşavirlik kadrosuna atamasının yapıldığını ancak kendisiyle ilgili farklı bir yol izlenerek Bakanlık müşavirlik kadrosuna atamasının yapılmadığını belirtti. Görevden alındığı halde Bakanlık müşavirliğine atanmayan tek Bakan Yardımcısının kendisi olduğunu ifade eden Işıkgecek, “Bu haksızlığın ortadan kalkması için hakkımı mahkemede arayacağım” dedi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ İDDİA EDİLMİŞTİ! KANADA’YA GİTTİ GELDİ!

Diğer yandan kendisiyle ilgili yurtdışına çıkış yasağı getirildiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirterek, Ramazan Bayramı öncesinde Kanada’da eğitim gören oğlunun yanına gittiğini ve bir hafta kalarak Türkiye’ye geri döndüğünü söyledi. Işıkgece, “Bizimle ilgili böyle asılsız iddiaları ortaya atanlara sormak gerekiyor; yurt dışına çıkış yasağımız varsa Kanada’ya nasıl gidebildim? Oğlum Kanada’da eğitim görüyordu, bayram öncesi yanına gittim ve dün de beraber ülkemize geri döndük” dedi.

Editör: TE Bilisim