Yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Ali Edizer’in sosyal medya hesaplarından Medeni Kanunu’nda yer alan tek eşliliği “fuhuş ve zina “ olarak değerlendirmesi ve “erkeklerin ikinci eş alma hakkı tanınması” çağrısı yaptı.

"Gereği yapılmalı"
CHP Milletvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından şöyle dedi:

“Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız.”

Gazeteci Banu Güven de şöyle dedi:

“Ali Edizer'in bulunduğu herhangi bir hastaneye gitmem, kız çocuğu da emanet etmem. Birçok kadın da böyle düşünüyor. Gereği ona göre yapılmalı

@drfahrettinkoca Ayrıca bu adam 2011-12'de Sağlık Bakanlığı müşteşar danışmanı, 2012'de Recep Akdağ'ın özel kalem müdürüymüş. Liyakat!”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu şöyle seslendi:

“GATA'nın Başhekim Yardımcısı, Medeni Kanun'u hedef alarak erkeklere 'ikinci eş alma' çağrısında bulundu. Kadınların haklarına saldırarak suç işleyen, laiklik düşmanı #AliEdizer hakkında derhal soruşturma açılmalıdır.”

Torun: Bu cesareti nereden buluyorlar?
Avukat Tuba Torun da şöyle dedi:

“Az daha bu deli saçmasını yorumlayacak değilim, diye düşünecektim ki adamın başhekim yardımcısı olduğunu.. Böyle kaç tane daha var acaba.. İnsanlara falan dokunuyor bunlar.. Sahi Sn. Bakan, bunlar böyle alenen suç işleme cesaretini nereden buluyorlar?”

 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da şöyle seslendi: 

"SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer’in Medeni Kanun’un 94. yıldönümünde yaptığı açıklamaya bakın! Tarikat üyesi olduğu söylenen bu kişiye soralım: Kadınların eşit birey olmasından neden bu kadar korkuyorsunuz?"

“Sağlık Bakanlığı’nda Menzil tarikatı mı etkin?”
HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da Edizer’in cinsiyetçi ve ayrımcı söylemlerini Meclis gündemine taşıdı. Ersoy şöyle dedi:

“Bu başhekim yardımcısının geçmiş sosyal medya paylaşımları da dikkate alındığında; istikrarlı olarak bilimden ve laiklikten uzak, gerici paylaşımlar yapan bu kişi hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamış olmasının nedeni nedir?

“Başta kadın örgütleri tarafından yapılan açıklamalar olmak üzere tüm yurttaşlar, Ali Edizer’in kadınları hedef alan açıklamaları ve tutumuna tepki göstermiş; görevinden istifa etmesi ve hakkında soruşturma başlatılması gereklidir.

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruyorum; ‘Ali Edizer’in, 1993 yılında hayatını kaybeden Menzil tarikatının lideri Muhammed Raşit Erol’un fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak tarikata olan sevgisi ve bağlılığını dile getirmesi Sağlık Bakanlığı içerisinde Menzil tarikatının etkili olduğunun bir göstergesi midir?’ Bilimden ve laiklikten uzak, hekimlikle bağdaşmayan bu tür paylaşımlarda bulunan başka kişiler de var mıdır?”

“Gerekli soruşturma ve işlemler derhal yapılmalı”
Ersoy son olarak şöyle dedi:  

“Özellikle pandemi ile mücadelede ön saflarda mücadele eden doktor,  hemşire ve sağlık görevlisinin hedef gösterilerek linçe maruz bırakıldığı bu günlerde kadınları hedef alan ve bilimden uzak, doktorluk mesleği ile örtüşmeyen açıklamalarda bulunan bu kişi hakkında gerekli soruşturma ve işlemlerin yapılması gerektiği tüm yurttaşlarca isteniyor.”

Editör: TE Bilisim