Erkekler için yeni bir doğum kontrol hapının farelerde yapılan testlerde gebeliği önlemede yüzde 99 etkili olduğu bulundu. İnsan testlerinin ise yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor.
Sky News'in haberine göre, Amerikan Kimya Derneği'nin Çarşamba günkü bahar toplantısında sunulan yeni bulgularda, Minnesota Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bariz yan etkiler olmaksızın farelerde hamileliği etkili bir şekilde önleyen hormonal olmayan yeni bir erkek doğum kontrol hapı geliştirdiler. 

Minnesota Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen bu doğum kontrol yöntemi, vücudumuzun memelilerde doğurganlık için gerekli olduğu bilinen A vitamini ile etkileşime geçmesiyle çalışıyor.

Örneğin, A vitamini eksikliği olan diyetler kısırlıkla ilişkilendirilmiştir. Uzun bir araştırmadan sonra, hücrelerimizde retinoik asit reseptör alfa (RAR-α) olarak bilinen bir A vitamini formuna (retinoik asit) bağlanmaktan sorumlu bir proteini bloke eden deneysel bir bileşik buldular. Böylece uzun süreli fakat geri dönüşümlü bir kısırlık sağlanmak hedeflenecek.

Klinik deneylerde hali hazırda işe yaramaya daha yakın başka potansiyel erkek doğum kontrol tedavileri var, ancak o yöntemler direkt olarak testesteron hormonunu hedef alarak çalışıyor. 
Klinik deneylerin 2023 yılı başlarında tamamlanması bekleniyor ancak FDA’dan onay alınması için daha fazla teste ihtiyaç olacak

Editör: TE Bilisim