Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Tüm Restoranlar ve Turizmler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, kısıtlamalar çerçevesinde müşteri alımına kapalı olan restoran, kafe ve lokantalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası, "Mart ayında restoranların açılacağını düşünüyoruz" dedi.

Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde kısıtlama getirilen restoran, kafe ve lokantaların ne zaman açılacağı konusu merak konusu oldu. Geçen hafta yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır" dedi. Önceki gün ise sektör hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi veren Tüm Restoranlar ve Turizmler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"BAŞKANIMIZA SEKTÖRLE İLGİLİ BİLGİ VERDİM"
Sabah'a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

 sektör hakkında bilgi verdiğini ifade eden Ramazan Bingöl, "Başkanımıza bizim derneğin yapmış olduğunu çalışmaları anlatarak sektör ile ilgili bilgi verdim. Desteklerle ilgili konuştuk. En kısa zamanda detayları belirleyerek restoranları açmak istiyoruz. Ayrıca görüşmelerimiz devam ediyor. Vali Bey, Bakanlıklarla görüşüp, bir ortak paydada buluşup en kısa sürede restoranların açılmasını bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim