Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü toplam 23 üniversitede ( Örgün öğretim ve ikinci öğretim) bulunmaktadır. Diplomamızın yeterlilik kodu TR00301956, Kpss tercih kodumuz ise 9322 olarak belirlenmiş durumdadır.DGS den çeşitli bölümlere geçme olanağı mevcut . (Beslenme ve diyetik ,Fizik tedavi ve rehabilitasyon, Hemşirelik,Hemşirelik ve sağlik hizmetleri, Özel eğitim öğretmenliği) 2012 yılında ilk mezununu veren Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü mezunları 8 yıldır atanamamaktadır. Eğitim öğretim süresince gerek teorik olarak aldığımız dersler gerekse uygulama eğitimlerimiz yeterli donanıma sahip ancak meslek tanımımızın değiştirilmesi sebebiyle Engelli Bakım ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarını zor durumda kalmaktadır.

Gerekli uğraşlar sonucunda bölümümüz adıma YÖK tarafından tekniker unvanı verildi ancak Sağlık Bakanlığı tarafından tekniker unvanımız onaylamadı ve bu durum neticesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda bölümümüze kadro verilmemektedir. Bölümümüzle eş değer olan Evde Bakım ve Yaşlı Bakım bölümlerine belirli sayılarda kadro açarak istihdam sağlandı . Bizler de meslek tanımımızın düzenlenmesini ve ardından Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümünün de kadroya dahil olmasını istiyoruz. İstihdam sağlanarak bizim görev almamız gereken sahalarda sertifikalı bireyler değil, bizler gibi eğitimini almış bireyler olarak görevimizi yapmaya engelli bireylerimizin yanında olmaya hazırız. Meslek lisesinden mezun olan bakım teknisyenlerine bu hakkı tanıdılar. Fakat üniversite eğitiminden geçmiş biz bireylere kadro verilmemesi bizleri çok durumda bırakmaktadır. 8 yıldır biriken mezun sayımız oldukça fazla.

Biz mezunlar olarak oldukça mağdur bir durum içerisindeyiz. Bu mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini ve sonrasında atanmak istiyoruz. Lütfen bu mağduriyetimiz giderilsin. Şimdiden sunacağınız destekler için teşekkür ederiz.

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü Platformu

Editör: TE Bilisim