Anadolu Ajansı son zamlardan sonra 2022'de en düşük devlet memuru maaşının 6429 tl olduğunu duyurudu. Hesaplama eşi çalışmayan ve 2 çocuklu hizmetli personel baz alınarak yapılmış. Hesaplamanın yüksek çıkması için evli ve eşi çalışmayan memur seçilmiş. 107 lira çocuklar için 521 lirada eş için alınacak. 2022'de bekar en düşük devlet memuru ise 5.750 lira alacak

Son zamlardan sonra 2022'de aynı şartlarda (eşi çalışmayan ve 2 çocuklu)  bir hemşire/ sağlık teknisyeni/ sağlık memuru  ise 7.050 tl maaş (sabit dahil)  alacak.  Bekar bir hemşire ise 6.400 tl civarında maaş alacak

Sağlık Personeli sabit ek ödemesine % 20 zam gelmesine rağmen göreve yeni başlayan bir hizmetli ile hemşire arasında 600-700 tl lira civarında bir fark bulunuyor. Sabite  zam gelmemiş olsaydı kamuda çalışan bir hemşire ile hizmetli aynı maaşı almış olacaklardı. 

Kovidle mücadele, evlere filyasyon, yoğunbakımda geçen saatler, ambulans kazası riski, şiddet, dayak,küfür... tüm bunların karşılığı kalifiye bir meslek mensubuna en düşük devlet memuru ile 600-700 liralık bir fark verilmesi sağlık çalışanlarının aldıkları düşük ücretleri gözler önüne sermeye yetiyor.

10 yıl önce bir polis ile aynı maaşı alan hemşire / sağlık memuru vb branşlar bugün polisten  % 40 , astsubaydan % 60 daha az maaş alıyor.

İl özel idarlerinin güvenlik görevlileri 12.500 lira maaş alırken Tıp Fakültesi mezunu bir tabip toplum sağlığı merkezinde 7300 lira ( tüm ödemeler dahil) maaş alıyor.

TUS'da dereceye girmiş Türkiye'nin belkide en zeki ilk 100 kişisinden biri olan bir asistan hekim 8 bin lira maaş alıyor.  Ancak bir kaymakam maaşı ise 19 bin liraya dayandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız lütfen etrafındaki bürokratlardan bilgi almasınlar. Sağlık Bakanlığında 800 bin personel görev yapıyor. Rastgele birinin maaş bordrosunu incelesinler. Gerçekleri görecekler. Ortada büyük bir haksızlık ve çifte standart var. 

Aile hekimliğinden 112 acilllere il müdürlüklerinden sağlık evlerine kadar geniş bir yelpazede sağlık çalışanları düşük ücretlerle hayatlarını idare etmeye çalışıyorlar. 

Sağlık Teşkilatı kutsaldır ve değerlidir.  Sağlıkta görev yapan bir hizmetli en az 10 bin , hemşire 15 bin, pratisyen 20 bin, uzman 30 bin maaş almalıdır. Personelin mutlu olması vatandaşa da yansıyacaktır. 

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim