Günün gereksinimlerine cevap veremeyen ve artık uygulanabilirliğini yitirmiş olan döner sermaye yönetmeliğinin değişimi için yaklaşık 3 yıldır Sağlık Bakanlığının üst düzey yetkililerince değişeceği belirtilmesine rağmen halen değişmedi. 

Eski Sağlık Bakanı Demican ve Müsteşar Eyüp Gümüş döner sermaye yönetmelik çalışmalarının yapıldığını değişiklik ve iyileştirme olacağını söylemişti. Şimdiki Bakanımız Sayın KOCA ise Mart ayında döner sermaye sistemini eleştirmiş ve günün gereksinimlerini karşılamadığını söylemişti. 

Ancak en üst düzey açıklamalara rağmen halen değişiklik olmadı. Yüzbinlerce sağlık çalışanı iyileştirme bekliyor.

Diğer kurumlarda olduğu gibi, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlardaki sabit ödemeler ve nöbet ücretlerinin genel bütçeye aktarılması,  döner sermaye bütçesinden maaş alan personellerin bir kereye mahsus genel bütçeye aktarılması ve bundan sonrada döner sermaye bütçesi üzerinden personel alımının yapılmaması, SHÇEK payının kaldırılması, dağıtabilir döner sermaye oranının arttırılması ve kat sayıların adil şekilde düzenlenmesi ve personellerin arasında uçurumun kapatılması elzem olmuştur.

Editör: TE Bilisim