ABD'de siyasete atılan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün malvarlığı ABD'de tartışma yaratmaya devam ediyor.

ABD medya kuruluşu Daily Beast’e göre, Cumhuriyetçi Parti'den Pennsylvania eyaleti senatörlüğü için yarışan Öz'ün New Jersey'de daha önce bildirmediği bir evi olduğu ortaya çıktı. Haber sitesi, evde Öz'e yakın olan ve Ermeni soykırımı iddialarını reddeden bir ailenin kaldığını yazdı.

Daily Beast'in özel haberine göre Öz, 2006'dan bu yana sahip olduğu bu evi senatör adayı olarak kurallar gereği nisan ayında sunduğu malvarlığı listesine eklemedi. ABD'de adayların gelir getirmeyen evlerini malvarlığı listesine eklemesi gerekmiyor ancak Öz, Türkiye'deki evleri dahil gelir getirmeyen diğer mülklerini listeye eklemişti. Ayrıca New Jersey'deki bu evden gelir elde ediyor olabileceği de öne sürüldü.

ABD SİTESİ ‘SOYKIRIM İDDİALARINI REDDETMELERİNE’ TAKILDI

Öz'ün yeni ortaya çıkan evinde ABD'de “Atatürk'ün Mirası” isimli bir derneği yöneten Necmiye Kacaroğlu ve ailesinin kaldığını aktaran Daily Beast, ailenin “ABD'nin Ermeni soykırımı iddialarını tanımaması için çalışan gruplarla bağlantılı olduğunu” öne sürdü. Habere göre Öz ve Kacaroğlu'nun ailesinin etkinliklerine beraber katıldığı Amerikan Türk Topluluğu Derneği, soykırım iddialarına karşı ABD'de faaliyet yürütüyor. Haberde, Kacaroğlu'nın yakın zamanda başkanlığa aday olduğu Amerika Türk Kadınlar Birliği'nin de “soykırım iddialarına karşı ABD'nin önde gelen gruplarından biri olduğu” kaydedildi.

Türkiye karşıtı bir dille yazılan haberde, Mehmet Öz'ün de Ermeni soykırımı iddialarını tanımadığına dikkat çekildi. Türk vatandaşlığı ve Müslüman kimliği nedeniyle ABD'de eleştirilerin hedefi olan Öz'ün serveti bu yılın başında ortaya çıkmıştı.

MALVARLIĞI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Dr. Öz’ün servetinin bazılarının eşiyle ortak olduğu ve bazılarının da kendi üstünde olduğu belirtilirken, Pennsylvania’daki ünlü akaryakıt şirketi Wawa’da büyük bir hissesi olduğu açıklanmıştı. Dr. Öz’ün ayrıca New Jersey, Pennsylvania, New Hampshire, Florida ve Türkiye’de de evleri olduğu aktarılmıştı.

Mal beyanında Öz'ün en az 104 milyon dolarlık serveti olduğu görülürken, 2020 ve 2021 yıllarında da yaklaşık 20 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği kayıtlara geçmişti. Bu gelirin 2 milyon dolarının sunduğu televizyon programından ve 7,1 milyon dolarının ise sahip olduğu OZ Media isimli şirketten geldiği belirtilmişti.

Dr. Öz'ün ayrıca Amazon, Alphabet ve Microsoft gibi dev teknoloji şirketlerine ait hisselere de sahip olduğu açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim