Afyon'da, 80 milyon TL maliyetle yaklaşık 8 yıl önce Türkiye'nin 8’inci akıllı hastanesi olarak gösterilen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi binasının sorunları çözülemedi. 5 yıldızlı bina olarak lanse edilen 600 yatak kapasiteli devlet hastanesinin yapımında, daha önceden eksik demir kullanıldığı belirtilmişti.

2012 yılında hizmete giren devlet hastanesinin bodrum katından ve zemin katından çıkan suyun bir türlü önlenemediği ve ameliyathane koridorlarının zemin kaplamalarında bozulmalar ve yırtılmalar meydana geldiği öğrenildi. Su basmasıyla ilgili yaptırılan bilirkişi incelemesinde zemindeki bozulmaların yapım hatasından kaynakladığı belirlenmesi üzerine firma tarafından yeniden tamir edildiği, direnaj kanalı açılmasına rağmen bodrum kattan çıkan suyun bir türlü önlenemediği öğrenildi. Su basmaların sonucunda bodrum katta bulunan laboratuvarın bir üst kata taşındığı ve yan duvarların çatlayarak sobaların döküldüğü ifade edildi.

UZMANLARI DİNLEMEMİŞLER

afyonkarahisar-devlet-hastanesi-nin-temeli-curuyor-792215-1.

Konu hakkında BirGün’e açıklama yapan CHP Afyon İl Başkanı Yalçın Görgöz, “TMMOB’a bağlı odaları ziyaret ettiğimiz zaman oradaki mühendis arkadaşlar, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin o bölgeye yapılmasının uygun olmadığını söylediler. Hastanenin yapımı başlamadan önce yetkilileri bu konuda uyardıklarını ancak sözlerinin dinlenmediğini de belirttiler. Dönemin Afyonkarahisar Milletvekili olan ve eski Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ise hastanenin dayanıklı olacağını ve 10 şiddetinde bile depreme dayanacağını söylemişti. Hastanenin geldiği durum ise ortada. Yaptıkları her işlem gibi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'de yapboza döndü. İnşaatı yaptıktan sonra tamir etmeye çalışıyorlar ama onu da beceremiyorlar. Temelini sürekli su basıyor, motopomplarla su çekiliyor. Koskoca Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin temeli çürüyor” dedi.

BERKAY SAĞOL-BİRGÜN

Editör: TE Bilisim