Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Covid-19 salgınına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan İlgezdi, sağlık çalışanları arasında ölümlerin ve bulaşma oranların hızla arttığını  belirtti.

Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları nedeniyle ettiğini belirten İlgezdi Akkuş şöyle devam etti:

“İnsan üstü bir çalışma ile 7 aydır çalışan hekimler ve sağlık çalışanları bu şartlarda daha ne kadar çalışabilecekler? Bu çalışma temposu ve yaşananlar hekimlerde ve sağlık çalışanlarında psikolojik olarak yıprattı.

"Sağlıkçılar tükenmişlik içinde hizmet vermeye çalışıyorlar. Sağlık örgütlerinin tespitlerine göre bu süreçte yaklaşık 800 istifa direkt çalışma şartları, yeterli koruyucu kişisel ekipmana ulaşamama ve iş yükü nedeniyle gerçekleşti. İlgiler ise şartları iyileştirmek için hiçbir çaba harcamamaktadır.

"Birçoğu ek ödeme almadı"

“Ek ödeme müjdeleri verilen sağlık çalışanları hakkında sanki toplumda çok yüksek maaş alıyorlar imajı yaratılmıştır. Bu imaj, hayatları pahasına hasta bakan hekimler ve sağlık çalışanlarını yönelen şiddetin ana sebeplerinden biri olmaktadır. Üstelik tüm müjdelere rağmen birçok hekim ve sağlık çalışan ek ödemelerini almamıştır.

"Odalar iki kişilik oldu"

“Salgın kontrolden çıkıyor. Ankara Şehir Hastanesinde normalleşme döneminde yalnızca 3. Kule pandemi hastanesiyken şuan 1 ve 2. Kule de pandemi hastanesi oldu. Odalar iki kişiliğe çıkarıldı, Numune Hastanesinin bir kısmı tekrar açılarak hasta kabulüne başladı ama yine yetmediği için şimdi de çocuk hastanesine yetişkin Covid-19 hastaları yatırılmaya başladı.

"Neden bekletiyorsunuz?"

"Sağlık Bakanlığı yardımcı sınıflarda eleman ihtiyacı için yeni alım yapmazken, yetişmiş elemanlar istihdama kazandırılmamakta, hasta yakınları salgın koşullarında koronavirüslü hastalarının yanında refakatçi olarak kalmaya zorlanıyor.

"Nasıl bir tedbir anlayışı ki, Covid19'lu hastanın yanına sağlıklı hasta yakınını hiçbir koruyucusu olmadan refakatçi olarak tutuyorsunuz.Bu kadar işsiz sağlıkçı varken, onlar bu görevleri fedakarca yapacakken onların istihdamını neden düşünmüyorsunuz?

Editör: TE Bilisim