WhatsApp günümüzde birçok kişinin en mahrem yazışmalarını dahi yaptığı bir sosyal medya aracı haline gelmiştir.

WhatsApp'ın ne kadar güvenilir olduğu ile yapılan paylaşımların hangi mecralarda kullanılacağı maalesef birçok bürokrat ve siyasiler tarafından bilinmiyor ya da bilinmek istenmiyor.

Özellikle birçok bakanın yazışmalarını WhatsApp üzerinden yapması, en mahrem bilgileri dahi bürokratlardan WhatsApp üzerinden istemesi acaba bu bakanlara güvenlik tedbirlerine ilişkin hiçbir eğitim verilmedi mi sorusunu gündeme getirmektedir. Ya da bir süre sonra bu bilgilerin kullanılacağının düşünülemiyor olması dahi durumun vahametini göstermektedir.

Bilinmelidir ki WhatsApp üzerindeki bütün yazışmalarının tutulduğu veritabanı gizli haber alma örgütlerinin en rahat ulaşabildiği bir mecradır. Buradaki bilgilere ulaşarak istedikleri analizi yapmaları mümkündür. Bakanların ve üst düzey bürokratların bu kadar basit bir bilgiden dahi yoksun olması düşünülemez.

Bazı bakanlar adeta bütün işlerini WhatsApp üzerinden yapmaktadır. Bu nedenledir ki Devletin en mahrem bilgilerine sahip olan bakanların ve üst düzey bürokratların WhatsApp üzerindeki yazışmalarda bu kadar rahat davranmasının sebebi kendilerine olan aşırı özgüven mi yoksa cehalet mi? Acaba Devlet işlerinde biraz daha ciddiyet gerekmiyor mu? Bakalım WhatsApp rahatlığında kabak kimlerin başı patlayacak? Biz hatırlatalım da isteyen istediği gibi davransın.

Editör: TE Bilisim