Antalya'da geçtiğimiz ay sağlık çalışanlarının yıllık izinleri İl Hıfsızsıhha Kurulunun kararı ile '' durdurulmuştu'' Dün ise bu karar yine İl Hıfsızsıhha Kurulunca kaldırıldı.

Ancak sitemize gelen ihbarlarda Antalya'da izinlerin kapalı olduğu dönemde bazı kişilere  izin verildiği belirtilmektedir. 

Antalya Valiliğince 09.08.2021 tarinde alınan 2021/46 İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararı ile " Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ile bağlı kurum, kuruluşlarında görev yapan tüm personelden; halen yıllık izinde olanların yıllık izinlerinin (şua izni dahil) iptaline, yeni yıllık izin taleplerininise ikinci bir talimata kadar durdurulmasına," kararı alınmıştır. 

Sözkonusu karar ile izinde olan binlerce sağlık personeli izinlerini yarıda kesip işbaşı yapmak zorunda bırakıldı. Yıllık izinleri yarıda kesilen birçok personelin otel rezervasyonu, uçak, otobüs vb bilet rezervasyonları iptal edilmiş personel hem maddi hemde manevi olarak mağdur edilmiştir. 

09.08.2021 tarihinden sonra yasağa rağmen 808 personele yıllık izin verilmiş ve verilen izinler ebys sistemi ve çkys sistemine kaydedilmiştir. ( Antalya Sağlık Müdürlüğü Karar Destek Sitemi belgeli/ kanıtlı)  Halihazırda 212 kişi yıllık iznini kullanmaya devam etmektedir. 

17 Bin Sağlık Çalışanının görev yaptığı ilde   808 kişiye uygunsuz şekilde izin verilmiştir

Söz konusu uygulama hem yasal çerçevede sıkıntılıdır hemde vicdanları yaralamıştır. İl Hıfsızsıhha Kurulu kararları ilgili mevzuat açısından kanun niteliğinde olup uyulmaması halinde ciddi yaptırımları vardır.

 Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılması elzem hale gelmiştir.  Verilen 808 izin neden verildi. İzin talebinde bulunan kaç kişi oldu, izin istemesine rağmen izin alamayan kaç kişi var ? 

Editör: TE Bilisim