https://www.esgundem26.com'un haberi;

Eskişehir Sağlık Bürokrasisi AK Parti, MHP ve BBP arasında ipleri geriyor. Bazı mevki ve makamlar için AK Partili ve MHP’li bürokratlar kora kor yarış halinde. Hatta bazı atamalar AK Parti içinde de derin ayrıklara yol açıyor. Bir AK Partili siyasetçinin getirmek istediği bürokrata, diğer bir AK Partili siyasinin engel olduğu iddiaları havada uçuşurken, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’nin sessizliği en çok dikkat çeken konuların başında geliyor.

Ön sözleşme imzalatıldı

Bu çatlak son olarak Yunus Emre Devlet Hastanesi Baş Hekimliği görevini 4 yıla yakın bir süre sürdüren Mustafa Karagülle’nin sözleşmesinin uzatılmaması ile bir kez daha gündeme geldi. Ön sözleşmenin imzalatılması ile kendi ekibi oluşturan ve Başhekim yardımcılığı atamaları gerçekleştirilen Yunusemre Devlet Hastanesi’nde son dakikada Karagülle devre dışı bırakılarak uzman doktor olarak görevini sürdürmeye mecbur bırakıldı.

Öte yandan ön sözleşmenin imzalatılması ardından kararın Ankara’da takılması ile birlikte gözler AK Partili milletvekillerine çevrildi. Önceden başhekim olarak görevi sürdüreceğine kesin gözüyle bakılan ve ekibini oluşturan Karagülle’nin hangi Milletvekilin engeline takıldığı yönünde çok sayıda iddia değişik kesimler tarafından dillendiriliyor. Gözler Uğur Bilge’de Karagülle’nin son anda onaylanmayan sözleşmesinin yanı sıra, Eskişehir de 18 aydır vekalet ile giden yöneticilerin atanamaması, 112 de 4 yıldır başarılı çalışmalara imza atan Veli Görkem Pala’nın da Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı sözleşmesi imzaladığı ama onun da atamasının yapılmaması gibi konular Prof. Dr. Uğur Bilge’yi açıklama yapmak zorunda bırakıyor. Merak edilen ise  Bilge’nin, sağlık ile siyasetin bu denli içli dışlı olduğu bir ortamda nasıl bir tavır takınacağı?

Editör: TE Bilisim