Personel Sağlık NET kalitesi ve güvencesiyle V Yaka Hemşire Formasını Sadece 79,90 TL den üstelik kargo ücreti olmadan satın almak için tıklayın

Haberci19.com’un ÖZEL HABERİ;

Aylar önce haberci19.com adlı haber sitemizden ‘’ AMAN DİKKAT:!.. ÇORUMUN SAĞLIĞI RİSK ALTINDA’’ başlığıyla uyardığımız Çorum İl Sağlık Müdürlüğü gerekli tedbirleri almayınca korkulan oldu. 25 kişi den oluşan 112 sağlık çalışanları karantina altına alındı.

Önceki gün yapılan cobit19 taramasında Çorum 2 ve 5 nolu ASHİ çalışanlarında virüs tespit edildi. 2 ve 5 nolu ASHİ karantina kapsamında kapatılarak 25 sağlık çalışanı kontrol amaçlı karantinaya alındı.

Sağlık çalışanlarına yapılan cobit19 testinde 112 Paramedik görevlisinde yapılan test sonucu pozitif çıktı.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’nü 13 Nisan 2020 tarihinde Haberci19.com haber sitemizden yayımladığımız, ‘’ AMAN DİKKAT:!.. ÇORUMUN SAĞLIĞI RİSK ALTINDA’’ başlığıyla verdiğimiz haberle uyarmış ve gerekli tedbirlerin alınmasını önermiştik.

Şimdi;

Biz bir önceki haberimizde bu soruları yetkililere yöneltmiştik.

Önce sağlık çalışanlarının can güvenliği, güvence altına alınması gerekirken bu bir skandal değil mi?

Personel olayın vahametini anlarken, yöneticiler bu durumu neden kale almadılar?

112 Çalışanlarından birisine olası bir COVİT19 mikrobu bulaşımın da tüm istasyon çalışanlarının karantinaya alınacağını yönetenler bilmiyor mu?

İki istasyon da yaşanacak bu durumun sorumlusu kim ya da kimler olacak?

Çorum halkı bu uygulamayı hak ediyor mu?

ŞİMDİ TEKRAR SORUYORUZ;

Çorum Sağlık Müdürlüğü ve Mülki İdaresi gerekli tedbirleri uyarılarımıza rağmen neden almadı?

112 Çalışanlarının Sağlıkları neden güvence altına alınmadı?

Bu olayın sorumlusu kim ya da kimler?

2 ve 5 Nolu ASHİ İstasyonlarında çalışan 25 civarında sağlık çalışanlarının sesini yöneticilerden duyan olmadı mı?

Bu olayın yaşanmasından, tüm uyarılara duyarlılık göstermeyen yöneticiler kimler?

UYARI HABERİMİZİ AYNEN VERİYORUZ

‘’ AMAN DİKKAT:!..

ÇORUMUN SAĞLIĞI RİSK ALTINDA’’

Covid-19 salgını nedeniyle tüm Dünya ve ülkemiz zor günlerden geçerken Çorum Merkez 2 ve 5 nolu  ASHİ’nin durumu  görenleri hayrete düşürüyor.

Buharaevler caddesi Opet arkası Murad hüdavendigar cami altında bulunan (112) Çorum Merkez 2 ve 5 nolu  ASHİ çalışanları her an bir Covit19 salgınına maruz kalabilir.

Bu zor günleri atlatmamızda canla, başla mücadele eden ve Hayat Kurtaran Çorum Merkez 2 ve 5 nolu ASHİ sağlık çalışanlarının kendi hayatları risk altında.

Çorum Merkez 2 nolu ASHİ ve Çorum Merkez 5 nolu ASHİ bir arada, aynı istasyonda çalışırken İstasyon şartları ise sadece salonda bulunan küçük bir pencereden ibaret. Adeta yeraltına alınmış bir sığınak görüntüsünü andıran istasyonun diğer odalarının dış dünya ile bağlantısını ise giriş kapıları sağlıyor. Penceresi bulunmayan Çorum Merkez 2 ve 5 nolu ASHİ (112) nin karanlık odalarında 15 personel görev yapıyor. Olası bir Covid-19 bulaşımında ise tüm 112 karantina altına alınma riski taşıyor.

Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanının Sosyal mesafeye dikkat çektiği şu günlerde, burada çalışan personelin çalışma alanında bırakın sosyal mesafeyi korumasını fiziki temassız bir anları bile olma imkânı bulunmuyor.

Sabah nöbet değişimlerinde en az 12 personelin bir araya gelmesi olası bir salgına maruz kalmanın adeta megafonlu habercisi. Süt izni kullanan personel ve temizlik personeli ile 15 kişiye ulaşan çalışan sayısının yapılacak bir Covid-19 testinde pozitif çıkması Çorum 112 ekip çalışmalarını sona erdirir.

TUVALET VE SOYUNMA ODASINDA SIRA BEKLİYORLAR

Tuvalette ve soyunma odalarında sıra beklenen istasyonlarda şu ana kadar bir iyileştirmenin olmaması ise akıllara farklı soruların gelmesine neden oluyor. Bir kişinin Covid-19 enfeksiyonu kapmasıyla, her iki istasyonun da enfekte olup kapanması içten bile değil. Bu durum karşısında Çorum halkına sağlık hizmeti ulaştırılmasında hizmet aksaklığı yaşanacağı ise gözlerden kaçması imkânsız bir durumdur. 112 çalışanlarının Covid-19 la mücadele ettiğimiz şu günlerde ne kadar önemli oldukları beyinlere işlenirken işe, kendi hayatlarından endişe ederek gelmeleri ise başlı başına sağlık sektörüne verilen değerin sözden ibaret olduğunun adeta kanıtı niteliğinde.

Edinilen bilgilere göre, 112 personeli tarafından bu durum kurum amirlerine dilekçe ile defalarca bildirildiği halde hiç bir düzenlemeye gidilmediğidir.

ÖDENEK GELDİ DEĞİŞEN BİRŞEY YOK

İstasyon açılması İçin bakanlıktan ödenek geldiği halde hala istasyonlar iç içe çalışmaya devam ediyor. Öte yandan Bakanlıktan gelen ödenekle şu ana kadar herhangi bir işlemin yapılmaması ise kafalarda ayrı bir soru işareti oluşturuyor

Çorum halkı adına şu soruları soruyoruz.

Bakanlıktan gelen ödenek ASHİ Merkezi yapımına yetmedi mi?

Önce sağlık çalışanlarının can güvenliği güvence altına alınması gerekirken bu bir skandal değil mi?

Personel olayın vahametini anlarken, yöneticiler bu durumu neden kale almadılar?

112 Çalışanlarından birisine olası bir COVİT19 mikrobu bulaşımın da tüm istasyon çalışanlarının karantinaya alınacağını yönetenler bilmiyor mu?

İki istasyon da yaşanacak bu durumun sorumlusu kim ya da kimler olacak?

Çorum halkı bu uygulamayı hak ediyor mu?

Editör: TE Bilisim