İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji kliniğinde Hematoloji uzmanı olarak görev yapan bir profesör, Dr. O.B’ nin bu birimde çalışmak için zorunlu olan sertifika ve belgelere, yeterliliğe sahip olmadığını öne sürerek Bölge İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması yönünde başvuruda bulundu. Mevcut sertifikasının ise sahte olduğunu öne sürdü. Mahkeme Dr. O.B’inin referans gösterdiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde ise anılan tarihte Kemik İliği Nakli ünitesinin dahi bulunmadığını sağlık bakanlığından gelen cevapla belgelendirildiğine vurgu yaptı.

Mahkemeye sunulan Bilimsel Danışma Kurulu raporunda da; İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakili Ünitesinde görevlendirilen Dr. O.B’ nin bu görev için gerekli deneyimi mecburi kılan çalışma süreleri ile sertifikalılara sahip olmadığı belirtildi.

SKANDALI KİM ÖRTBAS ETTİ. KAÇ HASTA ÖLDÜ?

Metropolishaber.com’ a ulaşan belgelere göre, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Enver İlhan’ın ise kemik iliği nakil ünitesinden sorumlu hekimin sertifikasının sahte olduğunun bilinmesine rağmen halen çalıştırmaya devam ettiği öne sürülüyor.

Aynı haber kaynağı; bu süre zarfında ilgili ünitede ölüm oranlarının mutlaka araştırılması gerektiğini belirtti. Ölüm oranlarında ciddi bir artışın ortaya çıkabileceğine ilişkin sarsıcı bir iddiayı dile getirdi.

Başhekim Enver İlhan’ın bu birimlerdeki ölüm vakalarına ve bazı uygulamalara itiraz eden hekimleri basit sebeplerle disiplin cezası vererek sindirmeye çalıştığı, Sağlık Bakanlığının ise yanlış bilgilendirildiği belirtiliyor.

Metropolishaber sağlık editörünün ulaşmaya çalıştığı hastane yönetimi ise iddialara cevap vermedi.

Editör: TE Bilisim