Dolar kurunda yaşanan düşüş sonrası market raflarında indirim beklentisi oluştu. Vatandaş en başta ayçiçek yağı fiyatlarında indirim olacak mı diye merak ederken BİM'den fiyatlar için açıklama geldi.


Dolar kurunda yaşanan düşüş sonrası market raflarındaki fiyatlarında aşağı inmesi yönünde beklenti oluştu. Özellikle son aylarda ayçiçek yağı fiyatları başta olmak üzere temel gıda ürünlerine gelen büyük zamlar vatandaşı adeta canından bezdirdi. Daha önce “fahiş fiyat” gerekçesiyle ceza yiyen zincir marketler arasında olan BİM ayçiçek yağı fiyatları ile çokça konuşulmuştu. Son günlerde yaşanan dolardaki düşüş sonrası ayçiçek yağı fiyatları da düşecek mi tarzında birçok sorular akıllara geldi. Peki ayçiçek yağı fiyatları başta olmak üzere diğer temel gıda ürünlerinde indirim olacak mı? BİM’den fiyatlardaki indirim beklentisine karşılık yeni bir açıklama geldi.

BİM'DEN AÇIKLAMA! FİYATLARDA İNDİRİM OLACAK MI?

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç, süreç hakkında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Hürriyet'e konuşan Aykaç, fiyatlardaki değişimin zaman alacağını belirtti. Galip Aykaç, “Kurdaki düşüş memnuniyet verici. Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor.” dedi.


ASIL SORUN TEDARİK, BİRÇOK ÜRÜN GRUBUNDA ARZ SIKINTISI VAR

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç indirimin meselesinin herkesin gündeminde olması gerektiğini ve asıl sorunun tedarik olduğunu belirtti. Aykaç, “Bir çok ürün grubunda arzda sıkıntı var. Buna kağıt, plastik, cam, metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı. Üretim bugünlerde çok daha kıymetli hale geldi. Vatandaşın ihtiyacını kesintiye uğratmamak için biz perakendeciler çok gayret ediyoruz ilgili herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki gün konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek” demişti. Bu açıklamanın ardından ilgili bakanlık birimleri 81 ilde sahaya denetimlere başladı.

Editör: TE Bilisim