Yıllardır merakla takip ettiğimiz, şu an büyük hayran kitlesine sahip olan birçok ünlü oyuncuya basamak olan Best Model Türkiye yarışmasının eleme anı fotoğraflarındaki ilkelliğe gerçekten inanamadım...

Organizatörlüğünü Erkan Özerman'ın yaptığı, bu yıl 34'üncüsü gerçekleşecek olan Best Model Türkiye'nin eleme gecesinde 50 ünlüden oluşan jüri, en başarılı 25 kız ve 25 erkeği seçmek için Sofitel Otel'de buluştu. Yarışmaya 100 kadın, 200 erkek yarışmacı katıldı.

Siyah slip mayoları ile erkek adayların yerde oturduğu fotoğrafı görünce ürktüm. Aklıma ilk olarak Avrupa'ya gitmek için sınırı geçmeye çalışan, Yunan güvenlik güçleri tarafından kıyafetleri çıkarılıp dövülen mülteciler geldi... Sonra hamamda tellak bekleyen müşteriden köle pazarına, esir kampına kadar birçok sahne zihnimde canlandı. Model adaylarını bir sandalyeye bile oturtmayıp böyle onur kırıcı, küçük düşürücü bir hale sokmanın ne manası var? Gencecik çocuklara böyle bir çirkinliği yakıştırmak, 'çağdaş köle' durumuna düşürmek nasıl bir kafa? Hadi Özerman bir şey demiyor, jürideki onca isim neden ses çıkarmıyor? Madem erkek adayları bu hale sokuyorsunuz, neden sosyal medyada fotoğrafın çıkmasına engel olmuyorsunuz? O isimlerden bazıları belki de birçok projenin başrol oyuncusu olacak ama hafızalarda hep bu halleri kalacak.

Ömer Karahan

Editör: TE Bilisim