Son birkaç gündür basına yansıyan ve Kırklareli'n de bir hemşirenin sözde hastaya hakaret ettiğine dair haberler üzerine hemşire hanım beyaz koda başvurdu.  Basın ortada hiçbir delil ve kanıt olmadan hemşire hanımı linç etmişti...

İşte Hemşire Hanımın Beyaz Kod başvurusu

28.09.2019 tarihinde Kırklareli Devlet Hastanesi acil servis sarı alandaki görevim esnasında görevli olduğum birime nihai olarak sevkleri gerçekleştirilen hastalar tarafından maruz kaldığım sözlü ve fiziksel saldırıdan kaynaklı mağduriyetim sebebiyle konu hakkında yerel ve Ulusal basında sair haberler çıkmış; eş zamanlı olarak üyesi olduğum sendikanın “Sağlıkta Şiddette Sıfır Tolerans İlkesi” kapsamında gerçekleştirdiği basın açıklaması ve tarafıma sağladığı destekler yine yerel ve Ulusal basında çeşitli mecralarda yer almıştır.
    Öncelikle belirtmek gerekir ki, yaşanan olaya olay günü hastanede çalışan personelin tamamı ve aynı zamanda hastanede hasta ve hasta yakını olarak bulunan vatandaşlar tanıklık etmişlerdir.
    Durum bu olmakla birlikte yukarıda da ifade edildiği üzere yaşanan olaydaki mağduriyetimin yerel ve Ulusal basın organlarında yer almış olması neticesinde; tarafıma karşı saldırı gerçekleştiren şahıslar, Ulusal basına yansıyan birçok haberde doğrudan şahsımı hedef almış; yaşanan olay ile alakası bulunmayan ve yaşananları tamamen çarpıtacak biçimde beyan ve ithamlarda bulunmuşlardır. Dahası gerçeğe aykırı olarak yayınlanan haberlerde iznim ve bilgim dışında ismim ve şahsıma ait fotoğraflar kullanılmak suretiyle manevi şahsiyetime fevkalade zarar verilmiştir.
    Nihayetinde, yaşanan olayın mağduru olmama rağmen olayın alakasız bir biçimde çarptırılarak olayın faili şahsımmış gibi ortaya konan haberler ve bu haberlerin oluşturulması sırasında iznim ve bilgim dışında açıkça ismimi ve fotoğraflarımı kullananlar ve asıl olayın failleri hakkında özel hukuktan kaynaklı haklarımı saklı tutuğumu belirtmek istiyorum.
    Devamla; yukarıda da arz edildiği üzere; olay günü hastanede çalışan personelin tamamının ve aynı zamanda hastanede hasta ve hasta yakını olarak bulunan vatandaşların bizzat şahit oldukları vakıalar hakkındaki maddi gerçek; takip edilecek adli süreç neticesinde tüm gerçekliği ile ortaya çıkacaktır.
    Hukukun genel kaideleri ve Anayasal ilkeler uyarınca adli mercilere intikal etmiş bulunan konu hakkında başka bir açıklama yapmayacağımı; adli sürecin tarafımızca sonuna kadar takip edileceğini ve neticeden tüm kamuoyunun bilgilendirileceğini, özel hukuktan kaynaklı haklarım mahfuz kalmak suretiyle saygılarımla arz ederim. 

Editör: TE Bilisim