Zonguldak Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan H. Ş. ve N. C. adlı iki kadın çalışan Başhekim Yüksel Tuncer ve Müdür Ercan Özen’le ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı hazırlık soruşturmasının ardından hazırlanan iddianame Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İddianamede yer alan bilgilere göre, Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde poliklinik destek personeli olarak görev yapan H. Ş. ve N. C., Başhekim Yüksel Tuncer ve Müdür Ercan Özen’in şüphelilerle aynı işyerinde çalıştıkları, müştekilere hu kolaylıktan faydalanmak sureti ile 2019 yılı Eylül ve Ekim aylarından 2020 yılı Mart ayı dahil olmak üzere cinsel taciz ve sarkıntılık suretiyle cinsel saldırıda bulundukları iddia edildi.
Başhekim Yüksel Tuncer’in, N. C. adlı kadına 2019 yılı Eylül-Ekim aylarında hastanede bulundukları sırada arkasından yaklaşarak cinsel dürtülerle derin nefes alıp "Ohhh... Çok güzel kokuyorsun, bayılıyorum kokuna, bir kerecik öpeyim" diyerek yüzüne dokunmaya ve öpmeye çalıştığı, N. C.’nin tepki vermesi üzerine ”Ben atraksiyonu seviyorum” şeklinde cevap verdiği iddia edildi.
Yüksel Tuncer’in Başhekim olması nedeni ile bu kolaylıktan faydalanarak bu tarz eylemlerini 2020 Mart ayı içerisine kadar beş defa daha tekrarladığı, en son 27/05/2020 tarihinde iş yerinde bulundukları sırada, N. C.’yi sıkıştırarak elini tutup kendisine dokunmaya çalıştığı, N. C.’nin “Dokunma bana” diye bağırarak olay yerinden uzaklaştığı iddianameye girdi.
Başhekim Yüksel Tuncer’in, Başhekimliğinden faydalanarak hastanede çalışan diğer kadın çalışan H. Ş.’ye de 2019 yılı Eylül-Ekim aylarında arkasından yaklaşarak "Ohhh..." şeklinde cinsel dürtülerle nefes alarak tacizde bulunduğu, hastaya bakmak bahanesi ile son bir yıl içerisinde göğüs bölgelerine on defa dokunarak sarkıntılıkta bulunduğu iddia edildi.
İddianamede, Hastane Müdürü Ercan Özen’in hastanede çaycı olarak çalışmış tanık Zülküf’ün tikini kullanarak 2020 yılının Mart ayının ortalarında pasta servisi yaptıkları sırada "Hasret" diyerek Zülküf’e temasta bulunup, Zülküf’ün "Hasret’i sinkaf edeyim" demesini sağlayarak Hasret'e yönelik tacizde bulunduğu, müştekilerin şikayetçi oldukları belirtildi.
Başhekim Yüksel Tuncer ve Hastane Müdürü Ercan Özen’in alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Personel Sağlık NET kalitesi ve güvencesiyle V Yaka Hemşire Formasını Sadece 79,90 TL den üstelik kargo ücreti olmadan satın almak için tıklayın

http://www.pusulagazetesi.com.tr/bashekim-ve-mudurden-iki-kadin-personele-taciz-iddiasi-151424-haberler.html

Editör: TE Bilisim