DİYARBAKIR – Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Özkul’un koronavirüse yakalanan kardeşi için, hastanenin 4’üncü katında bulunan yoğun bakım ünitesini kapattığı belirtildi. 

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Özkul, Kovid-19’a yakalanan kardeşi için, hastanenin korona hastaları için ayrılan 4’üncü kattaki yoğun bakım ünitesini tamamen kapattığı bildirildi. Yoğun bakımın tamamen kapatılmasına tepki gösteren yurttaşların, CİMER’e şikâyette bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan yurttaşlar, söz konusu durumu bildirmek için bir çok yetkili ve gazetecilerle irtibata geçtiklerini ancak yaşananlar karşısında sessiz kalındığını kaydetti.

GÖREVDEN ALINDI TEKRAR GELDİ

Sedat Özkul 2018 yılında, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı görevinde bulunurken, İl Sağlık Müdürlüğüne gelen yoğun şikayetler üzerine hakkında idari soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine Diyarbakır Valiliği tarafından 24 Ekim’de görevden alınan Özkul, bu süreçte Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak çalışmaya başladı. Daha önce AKP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan Özkul, iddialara göre Ankara’ya giderek AKP Genel Merkezinde bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin sonucunda Özkul, aynı yıl 13 Kasım’da Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine geri döndü. 

‘HERKES AYAĞINI DENK ALSIN’

Özkul, dönüşüne ilişkin, anlık mesajlaşma uygulaması olan whatsApp üzerinden bir fotoğraf paylaşarak, “Efsane geri döndü herkes ayağını denk alsın” diye yazmıştı.

Haber/Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilisim