Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın eşi Hasan Pekcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu firmanın ürettiği dezenfektanların bayiliğini yapan şirketin bakanın başdanışmanına ait olduğu ortaya çıktı.

Görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait bir şirketin Ticaret Bakanlığı’na 9 milyon TL değerinde dezenfektan sattığı ortaya çıkması sonrasındaki skandal olaya dair yeni gelişmeler yaşanıyor.

AKP kabinesinin görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın eşi Hasan Pekcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nanoksia firmasının ürettiği dezenfektanların bayiliğini yapan kişinin bakanın başdanışmanı Cihat Alagöz'ün şirketi ALZ Grup olduğu ortaya çıktı.

Dezenfaktan satışı skandalınaki olaya karışan bayi ise salgından 5 ay sonra 25 Ağustos 2020’de kurulduğu öğrenildi.

Odatv’den Can Özçelik’in bugünkü haberinde ise Pekcan’ın sahip olduğu Nanoksia firmasının ürettiği dezenfektanların bayiliğini, bakanın başdanışmanı Cihat Alagöz'ün şirketi ALZ Grup yaptığı ortaya çıktı. Habere göre, ALZ Grub’un internet sitesinde “Yetkili satış temsilciliğine sahip markalar” arasında Ruhsar Pekcan’ın eşinin sahip olduğu Nanoksia firması da yer alıyor.

Salgın fırsatçılığında yeni perde

ALZ Grub’un sitesinde ise görev tanımı “Fuar, Kongre, Danışmanlık, Gıda, Enerji, Kozmetik ve Sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren iştirak şirketleri ile Türkiye ve Hollanda merkezli ticari faaliyetlerinin yanı sıra yenilikçi markaların yetkili satış temsilciliklerini çatısı altında toplayan ALZ Grup, Cihat ALAGÖZ ve Mülkiye ALAGÖZ tarafından kurulmuştur” olarak geçiyor.

Şirket pandemiden 5 ay sonra kurulmuş

Ticaret Sicili’nde yer alan bilgilere göre ise, şirket pandemiden yaklaşık 5 ay sonra 25 Ağustos 2020’de kurulmuş. Şirketin kurucuları da eski Bakan Pekcan’ın danışmanı Cihat Alagöz ve eşi Mülkiye Alagöz.

Bakanlık dezenfektan aldığını kabul etmişti

Bakanın kendi bakanlığına dezenfektan sattığının ortaya çıkmasının ardından muhalefetten istifa çağrıları yapılmış, bunun üzerine günler sonra Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla Pekcan'ın şirketinden dezenfektan alındığı kabul edilmiş, "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Editör: TE Bilisim