"Devlet olmasaydı HDP'nin kapısında hangi anne bulunabilirdi?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapması ile başlayan tartışmalara bu sözlerle yanıt verdi. "Çözüm kapısı hdp değil devlettir" eleştirilerine tepki gösterdi.

Mehmetçikler dağın başında ne yapar? sınırda bu kadar asker niye bulunur. bunları arıyorsan devlet oralarda. kalkıp hdp'nin kapısında 'bunlar devletin yanına varsın' diyorsun. şimdi soruyorum, devlet olmasaydı hdp'nin kapısında hangi anne bulunabilirdi. devlet olmasa başlarına ne gelirdi?

Bahçeli'nin gündeminde eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eski tweetleri nedeniyle ceza alması sonrasında yaptığı yorumlar da vardı. Arınç, "Geçmişte atılan tweetler nedeniyle savcılarımız hamaratlık yapacaksa bu işlerin altından binlerce insanı kurtaramazsınız" sözleri ile cezaya tepki göstermişti.

Bahçeli, Arınç'ın bildiği bilgiler varsa bunu savcılarla paylaşması gerektiğini söyledi. "Yapacağı budur ortalığı karıştırmak değildir" dedi.

MHP liderine, bir süredir konuşulan kabine revizyonu da soruldu. Bahçeli, "Bakanlar kurulunda şunlar değişsin" gündemini taşırsanız muhalefet unsurları olarak, siz de "muhalefetin bu isteğine cevap veriyorum" derseniz iki yanlışı birlikte yaparsınız. İki yanlıştan da bir doğru çıkmaz. hangi bakan bir şey söylemişse muhalefet 'istemezük' der. Ne yapacağız her gün bakan mı değiştireceğiz?" dedi.

Kadın cinayetlerine de değinen Bahçeli, yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim'i işaret etti. İdam konusunda toplumsal mutabakat olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bahçeli, "Susamam" isimli son günlerin popüler rap şarkısı için de ilginç bir değerlendirmede bulundu: "Paragraf paragraf orada ne amaçlandığını biliyorum. Eğer o rapi yeni yetişen nesil bütünüyle parça parça kabul ederse her parçayı yönlendiren çevre, grup veya kişiler dış destek bulanlar Türkiye'yi karma karışık hale getirirler. Rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer. Bazıları sanat uğruna Türkiye'yi kurban etmeye çalışıyorlar."

Editör: TE Bilisim