MAK Danışmanlık, 30 büyükşehir ve 15 il ile ilçede yaptığı anketi açıkladı... Ankete göre sadece 4 parti barajı geçebilirken, Ayasofya'nın ibadete açılmasına destek yüzde 77 çıktı...

Ankette Gelecek Partisi ve Deva Partisinin ikisinin toplam oy oranı kararsızlar dağıtıldığında 5,7'yi geçti.

MAK Danışmanlık tarafından yapılan son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Erken seçim iddiaları konuşulurken MAK Danışmanlık, Türkiye genelinde 30 büyükşehirle 15 il ve ilçelerinde yapmış olduğu araştırmanın sonucunu kamuoyuna sundu.

Ankette en dikkat çeken "24 Haziran seçimlerinde (son yapılan genel seçimde) oy verdiğiniz siyasi partiye yarın seçim olsa oy verme tercihiniz değişir mi?" sorusuna verilen cevaplar oldu.

Erken seçim iddiaları konuşulurken MAK Danışmanlık, Türkiye genelinde 30 büyükşehirle 15 il ve ilçelerinde yapmış olduğu araştırmanın sonucunu kamuoyuna sundu.

MAK Danışmanlık'ın anketine göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.5 olarak belirlendi. Aynı ankette CHP yüzde 25.3, MHP yüzde 10,8, İyi Parti yüzde 11, HDP ise yüzde 9.3'lük kesimin desteğini aldı.

Ankette, "24 Haziran seçimlerinde (son yapılan genel seçimde) oy verdiğiniz siyasi partiye yarın seçim olsa oy verme tercihiniz değişir mi?" sorusu da soruldu. Soruya verilen yanıtlarda HDP seçmeninin yüzde 85'i, CHP ve İyi Parti seçmeninin yüzde 80'i, MHP seçmeninin yüzde 75'i ve Saadet Partisi seçmeninin yüzde 70'i 'kararım değişmez' yanıtı verirken AKP seçmeni arasında bu oran yüzde 65'e kadar geriliyor.

MAK'ın anketinde hükümetin Libya politikasına destek yüzde 54 çıktı...

Ayasofya'nın ibadete açılmasını destekleyenlerin oranı ise yüzde 77...

Editör: TE Bilisim