Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri- Paramedik Derneğince Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu düzenşendi.Sempozyuma  Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi katkıda bulundu

Programa Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Şamil KURGUN ve Türkiye'nin dört bir yanından 1100 misafir Denizli’ye gelerek katılım sağladı.

ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI açılış konuşmasına Barış Pınarı harekatında şehit düşen Mehmetçiği ve meslek şehitlerini anarak başladı.  ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI “Günümüzde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler sağlık çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayışla uygulanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu amaçla çalışma hayatında iş birliği yapan paydaş kurumların bütüncül bir anlayış ve işbirliği içerisinde gerçekleştireceği bu bilimsel şölenin ülkemiz sağlık sistemine önemli katkılarda bulanacağına inanıyoruz.
Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumda; farklı kültür ve coğrafyalardan harmanlanan bilgi ve deneyimlerinin paylaşılarak ülkemizde Acil Sağlık Sisteminin gelişimine katkıda bulunmayı, yaşadığımız sorunlara karşı da ortak aklı hakim kılmayı hedefliyoruz" dedi. İzmir, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Adana Resüsist sempozyumlarının ardından; kuruluşundan itibaren Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir kavşak noktası, ticaret ve haberleşme merkezi olan Denizli’de 6. Düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Denizli' nin böyle bir bilimsel programa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Acil sağlık çalışanlarının çok önemli  bir meslek icra ettiğini belirten Zolan, “Bu bilimsel şöleni gerçekleştiren Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği' ne teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilisim