Konya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı il ambulans servisinde 21 yıldır görev yapan hemşire Elif Demirtaş'ın doktor kızı İrem Demirtaş annesi ile birlikte en kritik vakaların olduğu yenidoğan ambulansında beraber çalışıyor

1998 yılından beri Konya 112 emrinde görev yapan Hemşire Elif Demirtaş , doktor olan kızı ile aynı ekipte görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Devlet hizmet yükümlüsü olarak annesi ile aynı istasyona atanan Dr.İrem Demirtaş, “Tercih yapacaktım ve birinci sıraya Konya 5010 istasyonu olarak belirledim. Ancak çok tereddütlüydüm. İstediğim yerin gelmesi hemen hemen imkansızdı. Sürekli anne ne yapayım, Konya gelmezse farklı iller çıkacak derken, annem birden ‘kızım yazı tura at’ dedi. Ben önce şaşırdım, çok güldüm ama dediğini yaptım. Tura gelirse Konya birinci tercihim olacaktı ve tura geldi” şeklinde konuştu.

Annesi ile ilk zamanlarda aynı istasyonda görev yapmaktan çekindiğini söyleyen Dr.İrem, Çünkü o benim annemdi. Anneme nasıl davranacağımı bilemiyordum. Ancak annem, ‘kızım burası iş yeri ve bizler kutsal bir meslek yapıyoruz’ deyince çok rahatladım. Ekip amiri olarak görev yapıyorum ve iş başka, anne-kız ilişkisi başka” dedi.

Editör: TE Bilisim