Yatırımcıların ve vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri olan altın fiyatları ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Altın fiyatlarına ilişkin tahmin açıklamasında önümüzdeki hafta altın fiyatlarının korkutan seviyeyi görebileceği aktarıldı. Detaylar haberimizde..

Altın fiyatları haftanın büyük bir kısmında düşüş gösterirken, son günlerde yükselemeye başladı. Analist uzmanı Christopher Lewis’e göre altın fiyatlarının 1,500 olar seviyesine çekebileceğini söyledi.


 1,500 DOLAR SEVİYESİNE KADAR AŞAĞIDA ÇEKİLEBİLİR
Uzman isim altın fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda birkaç döviz çiftinin ABD doları karşısında aynı göründüğünü belirtmekte fayda var. bununla birlikte, cuma günü iş sayısını patlattık, tabii ki pazarın çoğu, cuma günü tepki veremedi. diğer bir deyişle, bir bakıma geçen hafta yaptığımız kurguya sahibiz. hafta için çekicin dibinin altına düşersek, bu çok olumsuz bir mum çubuğu olur ve bu piyasayı 200 haftalık ema’ya, hatta belki de 1.500 dolar seviyesine kadar aşağı çekebilir. öte yandan, son birkaç haftanın en yüksek seviyelerinin üzerine çıkarsak, 1.800 dolar seviyesine sıradaki hedefe olarak bakabiliriz”


 DAHA DA DÜŞMESİNİ BEKLİYORUM
Yükselen getirilerin altın piyasasını etkilemeye devam edeceğini belirten Lewis, fiyatların daha da düşebileceğini beklediğini şu sözlerle ifade etti:

“Her şey eşitti, Amerika’da yükselen getiriler altın piyasasına karşı daha uzun vadede devam etmeli. ancak şu anda piyasa, bu genel çevrede oturup ortalıkta dolanmak için mükemmel bir rahatlık içinde görünüyor. piyasanın genel tutumu bir sonraki dürtüsel şamdan tarafından belirlenebilir. bu nedenle daha uzun vadeli bir yatırımcıysanız er ya da geç güzel bir kurulumunuz olur. sadece piyasanın daha yüksek ya da daha düşük atış yapmasını bekliyorum”

Editör: TE Bilisim