Almanya’da aşı paniği yaşanıyor. Büyük kentlerde aşılama durduruldu.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada yeni mutasyonla panik yaratmaya devam ederken, Almanya’da aşı paniği yaşanıyor.

Almanya’da 2.7 milyon kişiye uygulanan AstraZeneca aşısından kan pıhtılaşması sonucu yedisi kadın dokuz kişi ölmesi sağlık yönetimini harekete geçirdi.


 
Berlin, Münih ve Köln gibi Almanya’nın en büyük kentlerinde aşılama durduruldu.

Aşının, kanamayı durduran maddeyi eksiltip eksiltmediği, yani pıhtılaşma sorunu yeniden incelenecek.

İlk olarak, Köln Üniversite Kliniği, şu ana kadar kadın çalışanlara uyguladığı AstraZeneca aşısını, 55 yaş altı uygulamasının durdurulduğunu açıkladı.


 
Bir klinik çalışanında kan pıhtılaşması sorun yaşandığı için bu kararın alındığı açıklanırken, Berlin'den ve Münih’ten daha sert bir karar geldi. Bütün başkentte AstraZeneca aşısının uygulaması durduruldu.

Sözcü’de yer alan habere göre Berlin Eyalet Senatörü Dilek Kalaycı, bir önlem olarak bu aşının uygulamasına ara verildiğini açıkladı. Tüm aşı randevuları da iptal edildi.

Aşının özellikle kadınlarda, beyin damarlarında pıhtılaşma riski taşıdığı belirlendi. Ardından ünlü Charite Hastanesi, 55 yaşın altındaki kadınlarda aşının uygulamasını durdurdu.


 
Şimdi bu bu karar genişletildi ve bütün başkentteki AstraZeneca aşı randevuları 60 yaş altı için tamamen durduruldu. Yeniden Paul Ehrlich Enstitüsü'nün kararının bekleneceği belirtildi. Münih’te de bütün aşı randevuları iptal edildi ve 60 yaş altına aşılama durduruldu.

Almanya'nın önde gelen haber portallarından Der Spiegel'in haberine göre, şu ana kadar AstraZeneca aşısının ardından çoğu kadın olmak üzere 31 kişide sinüs ven trombozu vakası tespit edildi. Almanya'da aşı çalışmalarından sorumlu olan Paul-Ehrlich Enstitüsü, 19 vakada daha aşının ardından tomobositlerde azalma saptandığını açıkladı.

Editör: TE Bilisim