Sağlık Personeline alması halinde büyük fayda sağlayacak 3600 ek göstergeler gerek emekli maaşında  gerekse emekli ikramiyesinde ciddi artış sağlayacak.

personel sağlık net / Özel Haber

Yıllar önce sözü verilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen 3600 ek gösterge hakkında kafalarda soru işaretleri var. Şöyle ki; şimdiye kadar basına düşen haberlerde ve yetkililerin açıklamalarında hep eğitim sınıfı personel, din hizmetleri sınıfı personel, emniyet hizmetleri sınıfı personel ve hemşireler denilmektedir. 

Bu durum sağlıkta 3600'ü sadece hemşireler mi alacak sorusunu akıllara getiriyor.  Verilen sözde '' hemşire'' kelimesi geçtiği için sadece hemşirelerin bu hakkı alabileceği konusunda spekülasyon mevcut. Hatta Sabah gazetesinin ulaştığı ve Çalışma Bakanlığın hazırladığı taslak direk yukardaki tarife uyuyor

Taslakta; 

*657 sayılı Kanuna tabi olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapan ve en az 4 yıl süreli yükseköğretim veren fakülte ve yüksekokullardan mezun öğretmenlerin kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle ek gösterge rakamları artırılarak anılan unvanda görev yapanların 1 inci derecedeki ek göstergeleri 3000'den 3600'e yükseltilmiştir.

* 657 sayılı Kanuna tabi olarak Sağlık Hizmetleri Sınıfında görev yapan ve en az 4 yıllık hemşirelik yükseköğrenim mezunu hemşirelerin kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle ek gösterge rakamları artırılarak anılan unvanda görev yapanların 1 inci derecedeki ek göstergeleri 3000'den 3600'e yükseltilmiştir.

* 657 sayılı Kanuna tabi olarak Din Hizmetleri Sınıfında görev yapan ve en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olanların kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle ek gösterge rakamları artırılarak anılan unvanda görev yapanların 1 inci derecedeki ek göstergeleri 3000'den 3600'e yükseltilmiştir.

* 657 sayılı Kanuna tabi olarak Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yapan birinci sınıf haricindeki emniyet müdürü sıfatını kazanmış olanlar ile en az 4 yıl süreli yükseköğretim veren fakülte ve yüksekokullardan mezun polis ve başpolislerin kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle ek gösterge rakamları artırılarak anılan unvanda görev yapanların 1 inci derecedeki ek göstergeleri 3000'den 3600'e yükseltilmiştir.

Denilmektedir. 

Diğer branşlarda sınıf öğretmeni, türkçe öğretmeni diye ayrım yapılmazken, imamlarda imam, müezzin, hatip diye ayrım yapılmazken, emniyette polis , başkomser, , memur diye ayrım yapılmazken sağlıkta sadece HEMŞİRE'lere bu hakkın verilmesinin ne adalet nede hakkaniyetle alakası yoktur.

Hemşire ile aynı işi yapmayı bırakın görev tanımıları aynı olan  Sağlık Memuru ve Ebeler ne olcak ? 

Haberimizin asıl konusu olan ve sağlıkla ilgili her hangi bir lisans bölümü bitirmiş onbinlerce sağlık personelinin durumu ne olcak ? 

personel sağlık net / özel haber

Editör: TE Bilisim