2003'den Günümüze Memur Kaç Gram Altın Kazanıyor? Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği temmuz zammının yoksulluğu bitirmeyeceğini söyleyen sendikalar, toplu 2sözleşmede güncellemeyle en düşük maaşın yoksulluk sınırına çıkarılmasını istiyor.
Enflasyon Nedir?
Enflasyon, mal ve hizmetlere dair fiyat düzeyinin yükselmesi sebebi ile paranın satın alma gücünde meydana gelen düşüşü ifade eder. Burada etkileyici unsur sadece belirli mal ya da hizmetlerin fiyatlarında meydana gelen artış değil, mal ve hizmetlerin genel fiyat düzeyinin artış göstermesi sonucu alım gücünde meydana gelen azalmadır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da enflasyonun söz konusu fiyatların bir seferlik artışı olmadığı, bu artışın süreklilik arz etmesi hali olduğudur.

Enflasyon kavramının daha iyi anlaşılabilmesi için bir örnek vermek gerekirse, bir sene önce yaptığınız market alışverişinde harcadığınız tutarın 50 TL olduğunu varsayalım. Bu alışverişten bir sene sonra aynı ürünleri marketten 100 TL’ye alabiliyorsanız bu, yıllık enflasyonun oldukça yüksek olduğunun göstergesidir. Yani bu, bir sene içerisinde artan mal fiyatları ile alım gücünün düştüğünü gösterir.

2003'den Günümüze Memurun Cebine Kaç Gram Altın Giriyor?

*Listede Ocak Ayları En Düşük Memur Maaşları Baz Alınmıştır.

2022 Haziran ayında ise 6,6 Gram'a kadar düştü. Tüm memurlar bu konu hakkında bir düzenleme beklerken milyonların gözü Temmuz zammında. 

Enflasyonun Etkileri Nelerdir?
Yüksek enflasyonun ülke için  geçici veya kalıcı nitelikte birçok olumsuz sonucu vardır. Bunlardan bazıları:

Gelir dağılımı adaletsizliğinin artması,

Borçlanma maliyetlerinde yükseliş,

Reel gelirlerde gerileme,

Tasarruf etme eğiliminde azalış ve yatırımlarda düşüş,

İş belirsizliği. 

Kamuajans.com/

Editör: TE Bilisim