"15 Eylül Hayal Kırıklığı!
1 Ağustos itibariyle ödenmesi düşünülen ek ödemelere ne oldu, sağlık çalışanları merak ediyor. Maaş mutemetlerine soruyorlar, onlarda 25 eylül tarihinde bir ihtimal diyorlar. İhtimal odur ki eylül içerisinde bir hayal kırıklığı olmaz, ödemeler zamanında yapılır.
Gerçi yapılacak ödemenin bu sistemde kime yarayacağı da belli değil dır. Tavan dediğimiz şey bir odanın tavanı olabileceği gibi, gökyüzü de bir tavan kabul edilebilir.
Bir lisans hemşire sının tavanı bir kat dahi artırılmasına kanun müsaade etmez ken, hocanın ek ödemesi 2 kat, 3 kat, 5 kat artırılabilir, girişimsel işlere göre yüzlerce kata kadar müsaade edebilmektedir.
Eylül ek ödemesi, tavandaki adaletsizlikler sebebiyle huzursuzluklar olacağı aşikar ken, gecikmelerin olmasının izahı mümkün değildir.
Ek ödemenin geçmişine bakıldığında çözüm üretecek bürokratik irade hiç olmamıştır. Bir kesimi memnun eder ken, sağlık camiasının mutsuz olmasına neden olmuştur.
Maaşlar gözden geçirilmelidir, eylül, ekim, kasım, aralık bir yıl daha geride bırakırken, yeni yıla kayıpların giderildiği, sağlık çalışanlarının mutlu olduğu, yeni şeyler konuşulduğunu müşahede etmek istiyoruz.
Ek ödeme muhabbeti yapmak istemiyor uz." ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim