Sağlık-Sen Adana Şubesi, sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde yaşadıkları sorunları sağlık çalışanlarının kendi ağızlarından anlatmalarına fırsat vermek ve onlara uzatılan mikrofondan seslerini duyurmak için Sivil Düşün Platformu ile bir projeye imza attı.

Sağlık çalışanları kendilerine uzatılan mikrofonda o dönemde yaşadıklarını ve duygularını paylaşırken Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU’da çalışanların haklarından bahsederek sağlık çalışanın her zaman yanında olduklarını belirtti.

Başkan Nennioğlu, “Bazı şeylerin mevzuatta yazmıyor olması hak olmadığı anlamına gelmez. Hak hukuktan önce gelir, bir hak varsa hukuka uygunluğu insanlar tarafından geliştirilebilir. Hak olduğuna inandığımız her durumun da kazanılması için gerekli mücadelemizi sürdürüyoruz. “ diyerek sağlık çalışanların yanında olduğunu belirtti.

Kanunu insanların yaptığını belirten Başkan Nennioğlu, nöbet ücretlerinden yıpranma payına kadar bazı konuların düzenlenerek ILO normları ile insani yaşam şartlarına uygun şekilde mevzuatta güncellenmesi gerektiğini ve bu konuda gerekli takipleri yaptıklarını belirtti.

Çalışanlardan sendikalı olmalarını ve sendikalarına sahip çıkmalarını isteyen Başkan Nennioğlu, kazanımların sendikal yollarla olacağını belirterek Sivil Düşün Platformuna ve çalışmaya katılan arkadaşlara teşekkürlerini belirterek sözlerini tamamladı.

Proje kapsamında hazırlanan video linkleri:

Yaşatmak için yaşıyoruz

https://youtu.be/Q6Jc1Ur4940

Yaşatmak için yaşıyoruz – 2. Bölüm (Yasal Haklar)

https://youtu.be/t9hBoozzCW0

Editör: TE Bilisim