Memur Sen Temmuz ayı enflasyon verisi sonrası önceki toplu sözleşmenin sorumlusunu açıkladı!

Temmuz ayı enfasyon rakamlarının geçen ay gibi yüksek gelmesi ile toplu sözleşme görüşmeleri henüz yeni başlayan memur kesiminden açıklamalar gelmeye başladı.

ÖNCEKİ DÖNEM SÖZLEŞMESİNİ SUÇLADI

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geçmiş dönemin suçunu Kamu işvereni ve Hakemi'ne atarak '5. Dönem Toplu Sözleşme’nin zararı büyüyor' dedi.

İKİNCİ AYDA ENFLASYON FARKI OLUŞUR

Açıklanan enflasyon rakamında da değinen Yalçın önümüzdeki aydan itibaren enflasyon farkının oluşacağını ifade etti.

İşte Ali Yalçın'ın enflasyon rakamları sonrası paylaştığı mesajlar:

"ENFLASYON YÜKSELMEYE,MAAŞ VE ÜCRETLERİ ERİTMEYE DEVAM EDİYOR

1] Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı
Tüketici Enflasyonu verileri
Temmuz enflasyonu;:1.80
Ocak-Temmuz Enflasyonu: 10.47
12 Aylık Enflasyon:18.95

Enflasyon yükseliyor,maaş eriyor, satın alma gücü geriliyor.

ÖNCEKİ TİS'İN ZARARI BÜYÜYOR

2] Kamu işvereni ve Hakemi ortak kararının ürünü 5. Dönem Toplu Sözleşme’nin zararı büyüyor. İkinci altı aydaki %3’lük artışın 1.80 ilk ayda gitti. Görünen o ki, ikinci altı aylık dönemin ikinci ayından itibaren maaşlar enflasyona yenik düşecek ve enflasyon farkı oluşacak.

ZAM MASADA VERİLMELİ

3] Siyasi irade/Kamu İşvereni, 5. Dönemdeki kararının yanlışlığını da enflasyon hedefi/tahminine dayalı artış belirmenin kamu görevlilerine verdiği zararın büyüklüğüne de artık görmeli. Maaşları enflasyon değil toplu sözleşme masası vermeli,teklifimize evet denmeli.

4] 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin içinde bulunduğumuz bir eşikte ve ilk oturumun hemen akabinde açıklanan Temmuz ayı enflasyon verileri; Kamu İşvereni Heyeti ve her üyesi tarafından münhasıran incelenmeli. 5. Dönem sözleşmenin verdiği zarar net görülmeli.

12 AĞUSTOS'DA ENFLASYONU EZEN TEKLİF GELMELİ

5] Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı/Kamu İşveren Heyeti Başkanı Sn.Vedat BİLGİN tarafından ayın 12 sindeki oturumda deklare edilecek Kamu İşveren teklifi;Temmuz ayı dahil 2021 enflasyon verileri dikkate alınarak hazırlanmalı. Enflasyona ezilen değil,enflasyonu ezen teklif gelmeli" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim